• Alcmaria vrouwen winnen van SVA vrouwen

    Een avond wedstrijd wederom en thuis tegen SVA is de gelegenheid om de uit wedstrijd bij SVA recht te zetten. Daar werd er verloren met 3-2 dus nu zaak om de laagvlieger in deze 4de klasse punten af te pakken. Het waait flink en de regen valt af en toe met vlagen neer op het veld. SVA trapt af en start met de wind tegen.
    Na wat kleine kansjes over en weer is het dan toch Verouschka die een mooie kans verzilverd en eindelijk weer een goaltje meepikt. SVA laat niet lang op zich wachten en weet in no time voor de 1-1 te zorgen en daarna ook brutaal de voorsprong te pakken na een mooie actie van de spitsen. Dat stond niet in de script van deze match en werden alle zeilen weer bijgezet . Onder leiding van Nadia werd de aanval ingeluid waarbij Verouschka de bal voor haar voeten kreeg en jawel , de gelijkmaker 2-2 werd onder luid gejuich van de toeschouwers in ontvangst genomen. Daar waar Maartje keihard voor elke meter vocht was het spel van beide teams onder deze omstandigheden onvoorspelbaar. SVA had zeer snelle buiten speelsters die vaak werden gezocht en kansen bleven komen voor beide teams.
    Na de rust is het Alcmaria dat tegen de wind in probeert het spel te maken maar SVA zet alle troeven in om het Alcmaria lastig te maken. Jolein moest keer op keer achter de buitenspeelsters aan sprinten maar de verdediging bleef ongeschonden. Aan de andere kant kwamen er meer en meer kansen . Dan een overtreding in de 16 van SVA waarbij de bal op de stip gaat. Chris knalt de bal netjes in het hoekje en de voorsprong is daar. SVA komt nog meer opzetten maar dan komt Ashley uit har schulp en weet met 3 goals nog de voorsprong te vergroten tot 6-2. Deze punten blijven in Alkmaar.