• Alcmaria vrouwen winnen laatste duel van sterk HSV vrouwen

    Vandaag de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. De lastige uitwedstrijd tegen HSV Vr1 staat op het programma.
    Was nog even zoeken naar het aantal speelsters maar er stonden er 14 klaar om de strijd aan te gaan. HSV was ook compleet en om 12.00 uur kon de wedstrijd beginnen.
    De wedstrijd was geen 5 minuten oud toen Puck de bal mee kreeg achter de verdediging van HSV en 1 op 1 niet faalde. Vanaf dat moment begon HSV een waar offensief en meerdere malen moest Kim redding brengen en dat deed ze net als het hele seizoen al met prachtige reddingen. Merlijn heeste op het middenveld en toont zich meer en meer en vreselijke sta in de weg voor elke aanvallen van HSV. Het is Chris die vlak voor het rust signaal de bal snoeihard via een speelster van HSV in de linker hoek ziet verdwijnen en voor de 0-2 zorgt.
    Na de rust begonnen de talenten van HSV weer een tempo hoger te spelen en bracht daarmee de verdediging van Alcmaria Victrix in mineur als Daisy de aansluitingstreffer scoort. Daar waar iedereen verwacht dat de gelijkmaker gescoord zou worden is het Maartje die voor de 1-3 zorgt met een bekeken schot. HSV zet nog meer druk en combineert er flink op los en weet via Anouschka de 2-3 te scoren. Het wachten was op de 3-3 maar Chris die na deze wedstrijd afscheid neemt weet met een schitterend afstandsschot van zo'n 25 meter voor de 2-4 te zorgen in blessuretijd en de overwinning in de wacht te slepen.
    Het seizoen is voorbij en een 8ste plek voor Alcmaria is niet een goed resultaat. Maar we doen het ermee. Te veel blessure gevallen, werkende dames en grote dank voor de speelsters van Vr2 die heel vaak meededen om een representatief team op de been te brengen. Chris veel succes op je reis, Maartje bedankt en laten we er van uit gaan dat er volgend seizoen weer een sterk team op zal staan.