• Alcmaria vrouwen winnen in winderig duel van Kwiek 78 Vrouwen

    De laatste wedstrijden gaan er aan komen en Kwiek 78 is er één van. Coach Paul had er te weinig voor de dag en kon rekenen op een aantal talenten van de MO17.
    Zij laten zich meer en meer zien en spelen al regelmatig mee. De wedstrijd begint om 11.30 uur op de 2de pinksterdag vandaag dus. Het weer is onstuimig en er staat veel wind. Nadia kiest voor de wind tegen bij de aftrap. Het is direct een zeer aanvallend Alcmaria dat Kwiek op eigen helft vast zet . Ashley krijgt een paar kansen net als Maartje en Iris W. Toch komen de talenten van Kwiek een paar keer gevaarlijk uit en krijgen kleine kansen. Geen vuiltje aan de lucht lijkt het en het wachten was op de openingstreffer van Alcmaria. Bij één van de aanvallen van Kwiek komen ze toch na een prachtige voorzet alleen voor keepster Bo te staan en weten ze te scoren. 1-0 voor Kwiek en dat werd uitbundig gevierd. Tot aan de rust bleef Alcmaria druk zetten maar aan de stand veranderde niets.
    Na de rust met de wind in de rug kwam de trein op stoom. Het duurt ook niet lang of de aansluitingstreffer wordt gescoord. Een prachtig voor gegeven corner wordt pro ingekopt en vlak daarna is het Ashley die de voorsprong erin schiet. Dan gaat het snel, de 1-3 wordt gescoord door MO17 talent Roos Holvast. Gejuich klinkt aan de kant van Alcmaria als een snelle aanval door deze talent fraai wordt afgerond. Aanvoerder Nadia zorgt voor de 1-4 en was zelf verbaasd dat de bal er in ging. Het schot was uitstekend en de keepster had het nakijken. Toch bleef Kwiek tegengas geven . Coach Paul wisselde door en andere talenten lieten zien wat ze waard waren. Verouschka kreeg in van de vele aanvallen de bal voor haar rechterbeen en schoot de bal met een prachtige krul in de verre hoek en haar glimlach zei genoeg. Toch wist Kwiek te scoren nog en vlak voor tijd werd een vrije trap door Iris W. perfect ingeschoten. Eindstand 2-6 en op tijd klaar voor dat de regen los zou gaan barsten. Een leuke wedstrijd en nog maar een paar te gaan...