• Alcmaria vrouwen pakken ook uit de punten tegen Assendelft

    Na de winst van afgelopen dinsdag tegen Assendelft was nu al de return op het programma. Een wedstrijd om 11.00 uur op veld 3 (gras) in Assendelft. Vandaag coach Kat voor de groep ipv Paul. Met 3 wissels was het niet moeilijk puzzelen en toen scheidsrechter Aafjes het veld betrad en de 22 spelers klaarstonden kon de strijd beginnen. Op het stroeve veld kwam de wedstrijd moeilijk op gang. Toch is het Assendelft die de voorsprong pakt. De bal kwam in de voeten van Karel van der Veen en die schoot van 25 meter de bal in de verre bovenhoek tot schrik van iedereen en zeker van haar zelf. 1-0 voor Assendelft. Vroeg in de wedstrijd dus kan alle kanten op ook. Het duurde ook niet lang of Alcmaria gaf daar een passend antwoord op. Het was eerst keepster Tessa Heijnen die een fraai ingekopte bal net overtikte. Vlak daarna ging Ashley op links haar tegenstander voorbij en gaf de bal strak voor op Vérouschka die ook al gehinderd zich toch vrij speelde en de bal langs Keepster Tessa in de verre hoek schoot en voor de 1-1 zorgde. Grote vreugde in het Alcmaria kamp en publiek dat gekomen was. Er kwam meer en meer rust in het spel . Het jonge getalenteerde Assendelft kwam weer een paar keer door maar konden het net niet vinden . Een corner voor Alcmaria werd uitstekend genomen en de indraaiende bal werd door keepster Tessa niet helemaal verwerkt en de afwachtende Iris W. wist de bal met dodelijke precisie in de verre hoek te plaatsen. Daar waar Vérouschka nog in de weg stond en ze met een vreugde sprongetje over de inkomende bal sprong. 1-2 en de ban is nu echt gebroken. Aanvoerder Birgit Smits van Assendelft knokt en sleurt en neemt haar team mee op sleeptouw maar het Alcmaria collectief neemt meer en meer het heft in handen en het is Ashley die na een mooie actie voor de 1-3 zorgt nog. Dan een wissel voor de aangeslagen Vérouschka. In het veld komt Roumaisa Zkak, een talent van MO17 en ze laat direct de gretigheid zien waar het hele team mee bezig is. Tot aan de rust nog wat kansen over en weer maar de ruststand blijft 1-3.

    Na de rust weer beide teams die er voor gaan. Assendelft zet de druk wat meer naar voren en de verdediging onder leiding van Iris H. staat als een huis. Toch is het een splijtende pass naar voren die Ashley in staat stelt om haar doelpunten te verdubbelen en ze laat wederom keepster Tessa kansloos. 1-4 en Alcmaria weet dat het nog niet gedaan is. Er lopen voor in een aantal uitstekende speelsters bij Assendelft die vanuit het niets kunnen scoren dus scherpte is essentieel voor de resterende deel van de wedstrijd. Het is Kim die vanuit de verdediging de bal eens meeneemt naar voren en door kan stomen tot links van de 16 waarbij ze bal uitstekend terug ligt op de klaarstaande Chris die de bal feilloos in het netje schiet en dan staat het 1-5. Coach Kat kijkt met verbazing en ongeloof maar het staat echt 1-5. Assendelft gaat 1 op 1 spelen en is Alcmaria gewaarschuwd. Nog een talent van de MO17 komt het veld in . Het is Rozemarijn en zij gaat op het middenveld voor meer dreiging zorgen. Maartje gaat even naar de kant ook en Vérouschka neemt haar taak weer over in het veld. Een blessure geval bij Yara van Assendelft en we hopen dat het weer snel goed komt met haar. Het 1 op 1 spel wordt goed ingevuld en er komt ruimte voor Roumaisa en Ashley. Daar komen ok grote kansen uit maar keepster Tessa staat op de juiste plek. Dan komt Maartje weer het veld in en kan direct mee met de corner die genomen gaat worden . De bal komt panklaar bij de 2de paal en jawel ..Maartje kopt de bal erin en dan is het 1-6. Grote vreugde voor de goal van Maartje. Het laatste wapenfeit is voor de thuisploeg. Nadat Kim een lichte overtreding maakte net buiten de 16 werd de vrije trap door Noëlla Kuipers met een prachtige krul in de verre hoek geschoten. 2-6 en dan is de wedstrijd gespeeld en klaar.

    Complimenten voor beide teams. Assendelft voor hun spel en zeker hun inzet . Dit jonge team gaan hun momenten nog zeker pakken en Alcmaria voor hun inzet en concentratie om toch het spel naar zich toe te trekken in moeilijke momenten.

    Roumaisa en Rozemarijn heel erg bedankt voor jullie inzet en spel. Top gedaan meiden!