• Alcmaria vrouwen op schot tegen Rkedo

Het is vandaag de dag van de Sint. 5 dec 2021 en om 11.30 uur spelen we tegen Rkedo VR2. Coach Paul had wat te korten in zijn spelers aantal en vanuit Alcmaria VR2 kwamen er 4 ons vergezellen. Om 11.30 uur stonden beide teams klaar en kon de wedstrijd beginnen. Gezien de stand zou Rkedo niet een heel groot probleem moeten zijn maar het is de dekselse Shuana van Rkedo die voor de verrassing zorgt en met een harde schuiver voor de 1-0 scoort. Lang mochten ze niet genieten van de voor sprong want aan de andere kant was het Fallence die met een mooie actie zichzelf vrij speelt en de bal netjes in de hoek schiet en voor de 1-1 zorgt. Nog voor Rkedo van de schrik bekomen zijn is het Deborah die een mooie pass vanuit het midden mee krijgt en in een sprint de bal voorbij keepster Myrthe schiet en voor de 1-2 zorgt. Dan gaan de registers open en gaat Alcmaria volle druk zetten op de verdediging van Rkedo. Kimm kreeg de ruimte en kon uithalen en vond ook het netje. 1-3 en dan gaat het snel. Iris zorgt met een prachtig schot voor de 1-4 en Fallence scoort haar 2de goal en zorgt voor de 1-5. Vlak voor de rust is het verdedigster Maud die een schot op haar eigen doel half blokkeert maar de bal gaat via haar been in een boogje over keepster Myrthe heen en de 1-6 is tevens de ruststand.
    In de rust heeft Coach Paul nog wat wisselingen in het team voor ogen en vol vertrouwen komen de strijders weer het veld op. De wedstrijd begint weer en Rkedo komt meer uit hun schulp en zoekt brutaal de aanval op. Dat leid tot een paar kansen maar Alcmaria keepster Raven staat op de juiste plek. Toch weet de ingevallen Ashley met een mooie actie voor de 1-7 te zorgen. Aan de andere kant is het Tess die haar actie beloond ziet worden met een doelpunt. 2-7 en de 2de helft is nog maar net begonnen. Ashley heeft het op haar heupen en zorgt na prachtige assist vanuit het midden voor de 2-8 en de 2-9. Alcmaria krijgt veel kansen maar keepster Myrthe weet er toch veel uit te ranselen en is ondanks haar jonge leeftijd zeer talentvol. Na de zoveelste redding is er een corner voor Alcmaria die goed wordt voor gegeven en is het Chris die in de scrimmage voor de 2-10 zorgt. Rkedo blijft gewoon voetballen en weet wederom zichzelf weer te belonen met een doelpunt wat goed gevierd gaat worden. De scheidsrechter van vandaag speelt zijn eigen wedstrijd en dat valt soms zwaar bij de leiding. Het is Ashley die haar 4de scoort en voor de eindstand van 3-11 zorgt. Een uitslag wat niet zal misstaan in zaalvoetbal . Rkedo heeft gestreden vandaag en complimenten aan het team wat ook nog speelsters moest afstaan tijdens de wedstrijd aan hun VR1 dat op het A-veld speelde. Alcmaria heeft gedaan wat de opdracht was vooraf. Drie punten meenemen naar Alkmaar. Namens VR1 willen Raven, Deborah,Anna en Fallence bedanken voor jullie deel van vandaag. Het was een belangrijk deel ook! Coach Paul zag en overwon!