• Alcmaria vrouwen in evenwicht tegen Schagen United Vr1

    Dinsdag avond en weer een oefenwedstrijd . Nu tegen 3de klasser Schagen United Vr1. Deze talenten groep uit Schagen onder leiding van Diego Vanelli is een goede generale voor aanstaande zondag en dus alles aan gelegen om iets goeds op de mat te brengen . Coach Noordenbos had 16 talenten voor deze wedstrijd en scheidsrechter van dienst , Dhr Valk stond om 20.00 uur klaar om deze wedstrijd .
    Schagen United begint voortvarend en weet via goed samenspel het begin te domineren. Alcmaria komt moeilijk in het spel maar na 15 minuten gaat het spel gelijk op. Kansen voor Schagen United maar onze betrouwbare Kim weet haar doel schoon te houden. Dan komt het spel los en weet ook Alcmaria via Hannah en Puck kansen te creëren maar hun pogingen raken niet het netje. Nadia en Iris vormen een mooi koppeltje achterin en met hun jarenlange ervaring weten ze de aanvallen van Schagen tegen te houden. Na 25 min wordt er gewisseld en komt Kim in het veld. Haar 1ste balcontact was er één met een gouden randje. Een afgeslagen aanval van Schagen United en de bal komt bij Kim terecht en die haalt uit van 25m+ en weet de bal over de Keepster in het netje te schieten. 1-0.
    Schagen zette meer en meer druk en kreeg ook kansen op de gelijkmaker maar hun vizier stond niet altijd op scherp. Het duurde tot de 43ste min toen een prachtige aanval van Schagen toch de verdediging van Alcmaria kon omzeilen en voor de gelijkmaker zorgde.1-1.
    Na de rust wederom een mooie strijd en beide team gaan er vol voor. Schagen heeft het betere van het spel maar Alcmaria weet toch het spel af en toe naar zich toe te trekken. Coach Noordenbos wisselt daar waar mogelijk is en ook Schagen United wisselt vele malen. Er wordt niet meer gescoord en de einduitslag blijft ook 1-1. Was super om te sparren met een 3de klasser en beide teams hebben er echt voor gestreden. Goede tegenstand en toch ook best wat kansen kunnen creëren is een positief verhaal dat we mee kunnen nemen naar zondag.