• Alcmaria vrouwen hebben geen problemen met Limmen

Na een week Mallorca met het team werd het nu weer serieus met een thuis wedstrijd tegen Limmen VR2. Coach Katerina had de beschikking over genoeg talenten vandaag gelukkig.
    Goed om te zien dat na maanden blessureleed dat Nuria weer deel kon uitmaken van deze selectie. Scheidsrechter Zwart floot om 14.00 uur voor de aftrap. Het is Alcmaria dat direct de aanval zoekt en al gauw is het Ashley die een mooie kans krijgt maar faalt in de afronding. Limmen kan er in het begin niet veel tegenover zetten maar houd de boel zo goed mogelijk dicht. Maartje krijgt een mooie kans maar de keepster van Limmen tikt de bal over tot corner. Ashley neemt de corner en deze wordt niet goed getimed door de keepster van Limmen en verdwijnt in het doel.1-0. Dan gaat Limmen ook meer en meer de aanval zoeken . Limmen prduceert een afstand schot dat uitstekend gekeerd wordt door Lyzanne. Kim staat met talent Hannah achterin en hebben de kracht en inzicht om de aanvallen tegen te houden. Bij de volgende aanval in de 20ste minuut wordt er weer een corner gegeven en Ashley dacht, ach laat ik het maar weer eens nemen en ook deze gaat er in 1x in. 2-0 en ongeloof bij Limmen. Verouschka knokt zich meer en meer in de wedstrijd en Maartje vuurt af en toe een kanonskogel af op het doel van Limmen. Nog voor de rust is het wederom Ashley die ontsnapt aan haar verdedigers en voor de 3-0 zorgt. Vermoeidheid en warm weer zorgt voor dat het niet sprankelijk gaat vandaag maar de 3-0 staat er na 45 min.
    De tweede helft begint en Limmen trapt af. Er zijn wat wisselingen bij Alcmaria en het is weer even zoeken naar de organistatie. Limmen dringt wat meer aan. Chris krijgt nog wat schiet pogingen maar deze gaan net over en net naast. Bregje laat een zeer goed indruk achter qua spel en inzet en Diann die vandaag haar laatste wedstrijd speelt voor haar verre reis doet er nog alles aan voor haar team. Dan een overtreding net buiten de 16 van Alcmaria. Deze wordt uitstekend in geschoten en laat keepster Lyzanne kansloos. 3-1. De wedstrijd wordt rommeliger en hoewel beide teams strijden voor wat ze waard zijn is het zwaar om de bal in het team te houden. Dan is het tijd dat Nuria haar momenten gaat pakken. Roos demonstreert haar talenten op de flanken en weet samen met Bregje de tegenstander scherp te houden. Het is Verouschka die uiteindelijk voor de 4-1 zorgt tot grote blijdschap en dan is de wedstrijd wel gelopen. Was een zeer sportieve wedstrijd en beide teams waren blij dat het klaar was.
    Donderdag avond gaan we naar Ado’20 om een inhaal wedstrijd te spelen.