• PROCAMP
 • Alcmaria Victrix vrouwen winnen KNVB Beker 2013-2014

  Het seizoen 2013-2014 is een bijzonder jaar voor de afdeling vrouwen van Alcmaria Victrix.


  Buiten het feit dat ze dan 10 jaar bestaan en al vele malen een kampioenschap hebben behaald was het winnen van de befaamde KNVB Beker nog niet gerealiseerd. Eenmaal wel al in de finale gestaan als MA1 maar na verlenging verloren van Sporting'70 MA1. De weg naar de finale was spannend en menig team moest het onderspit delven. De vrouwen 2 reikten tot de kwart finale en de vrouwen 1 stonden op 16 mei 2014 tegenover sc Purmerland vrouwen 1 in de finale. Het zelf vertrouwen was er zeker want beide vrouwen teams werden kampioen in de weken ervoor dus het zelf vertrouwen was er genoeg.

  De finale werd bijgewoond door vele Alcmarianen wat een grote steun was. Er moest een verlenging komen na de eindstand 3-3 In de verlenging werd het uiteindelijk 6-4 voor de Alcmaria Victrix vrouwen1. Na het laatste fluit signaal kon de felbegeerde KNVB Beker in ontvangst worden genomen.

  Het was een feest en uniek ook. 10 jaar bestaan en beide teams kampioen en ook nog de KNVB beker winnen. Tussen de kantine en bestuurskamer kunt u alle schalen en KNVB Beker nog bewonderen in de vitrine kast die er is voor de vrouwen afdeling.


  Op de foto staan beide teams met de 2 kampioen schalen en de KNVB Beker.

  ✍️ Zaterdag 13 mei is de reünie voor alle (oud)-Alcmarianen, een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten! Meld je dus aan op www.alcmariavictrix.nl/reunie