• Alcmaria Victrix Vr1 wint doelpuntrijke wedstrijd van Koedijk Vr1

    Op een zon overgoten zondag middag konden de vrouwen van Alcmaria Victrix weer 3 punten bijschrijven na een overwinning tegen de talenten van Koedijk Vr1.
    Het begon voortvarend met een doelpunt van Puck die snel reageerde op een schot van Roos die de lat raakte en Puck daarna de bal in het netje kon schieten. Nog voor Koedijk van de schrik was bekomen was het aanvoerder Chris die met een knap schot voor de 0-2 kon zorgen en dat kunstje haalde ze weer uit vlak daarna en was het binnen 15 min al 0-3. Daarna was het de beurt aan Koedijk om een goal te scoren. Het spel was onrustig van beide kanten. Dan toch weer een aanval op rechts waar de bal voor werd gegeven en het Maartje was die in een scrimmage de bal toch in het doel weet te schieten. Dan fluit de goed leidende scheidsrechter Lerchbaumer voor de rust.
    Het was in het begin van de 2de helft kans na kans voor de Alcmaria vrouwen maar zagen de kansen niet verzilverd worden. Ashley kreeg een kans of 4 en ook werden diverse kansen verwerkt door de keepster van Koedijk. Zeker 4 100% kansen werden teniet gedaan door uitstekend verdedigen van Koedijk. Aan de andere kant wordt Alcmaria slordig in de opbouw en deze kansjes laten de aanvallers van Koedijk niet schieten. Van een 1-4 achterstand weten ze binnen 10 minuten de 2-4 en ook de 3-4 te scoren. Coach Noordenbos zet wat speelsters om en dan komt Ashley los en weet ze voor de 3-5 en ook voor de 3-6 te zorgen. Waren de talenten van Alcmaria er dan al? Nee, het offensief van Koedijk werpt weer haar vruchten af als de score wordt opgeleukt met de 4-6. Dan is het hek van de dam en wordt het hier en daar wat onvriendelijk en daar waar de scheidsrechter in de 1ste helft nog prima floot werd zijn inbreng vooral in de 2de helft twijfelachtig te noemen. De irritatie nam toe en dat was totaal niet nodig. Maartje weet de bank van Alcmaria in vervoering te brengen met een schitterende actie en een schitterend afstandsschot waardoor het 4-7 wordt en ook Koedijk weet het net nog eenmaal te raken en deze wedstrijd spannend te houden. Vlak voor tijd een vervelend moment voor Koedijk als een middenvelder na een duel geblesseerd ter aarde stort en uiteindelijk met een brancard het veld moet verlaten. De wedstrijd is daarna ook direct klaar en druipen beide teams met gemengde gevoelens het veld af. De punten gaan mee naar Alcmaria maar het vertoonde spel was niet best.