• Alcmaria Victrix Vr1 winnen ruim in vermakelijk duel tegen Vr2

    De vrouwenteams van Alcmaria Victrix stonden vandaag tegenover elkaar in de return wedstrijd in deze competitie. De 1ste wedstrijd was in een 3-8 overwinning voor Vr1 geƫindigd. In de stromende regen staan beide teams klaar en als scheidsrechter Valk er klaar voor is begint de wedstrijd.

    Er wordt in het eerste kwartier uitstekend gevoetbald en het is Chris die zorgt voor een afstandsschot wat onhoudbaar in het doel verdwijnt en de 0-1 wordt genoteerd. Dan gaat het snel ondanks verwoede pogingen van Vr2. Maartje had nog wat in te halen qua scoren en dat had ze voor vandaag bewaard. Haar doorzettingsvermogen stelde haar in staat om de 2 en de 0-3 te scoren en was ze ontzettend blij mee. Coach Noordenbos had vandaag Kim in de spits gezet en dit betaalde zich ook uit met een mooie 1 op 1 actie waarbij Kim voor de 0-4 zorgde. Ook vrouwen 2 kreeg ruimte en gelegenheid om kansen te krijgen maar de schoten werden gekeerd of Nadia stond maar weer eens in de weg. Bregje toch wekelijks een uitblinker op rechtsbuiten bij vr2 werd door Lianne prima uit de wedstrijd gespeeld. De 0-5 viel voor de rust nog door onze goalgetter Ashley die verrassend nog droog stond tot dan. De regen viel harder en harder neer op de talenten en de rust was een goed moment om even droog te worden.

    Maartje op de goal in de 2de helft en het was direct een offensief van vr2. Dit werd fraai afgerond door Roos en was ook zeer verdiend. Aan de andere kant is het goudhaantje Ashley die persoonlijk voor de 1-6 en ook met een fraaie knal over keepster Raven voor de 1-7 zorgt. Beide teams gaan er vol voor en er wordt voor elke meter gestreden ook. Een corner van vr2 stelde Hannah in staat om de bal ineens op de slof te nemen en keepster Maartje te verschalken en dat gaf Vr2 weer moed. De score van 2-7 stond op het score bord maar met nog 15 minuten te spelen zeker nog niet klaar. Chris en Iris loereden beide op een afstand schot maar de stugge verdediging van Vr2 hield het dicht. Het is in de 80ste minuut Kim die op rechts doorbreekt en de voorzet bleek toch een schot te zijn en iedereen werd verrast toen de bal over keepster Raven in het netje belande. Het laatste wapenfeit was voor vr2 waar Roos voor de 3-8 zorgde en haar 2de doelpunt ook verdiend was. Een prima wedstrijd van beide teams en vr2 klopt aan de deur bij vr1. Ook al doet de uitslag anders vermoeden. Voetballend gezien gaan ze wekelijks stukken vooruit en met name Jane weet haar team beter te maken. Een sportieve wedstrijd en vr1 behoudt de koppositie.