• PROCAMP
 • Alcmaria Victrix team 1921

  Op de website en het bord voor ons 125-jaar jubileum staat het eerste team van Alcmaria Victrix in het jaar 1921, dan spelend in de tweede klasse. A

  Het team maakt tijdens de ‘Paaschdagen een bijzonder succesvollen toer' naar Maastricht en Roermond. In die tijd was dat een hele reis en ook een bijzonderheid. De krant wijdt er een artikel aan, in die tijd had Alcmaria nog geen eigen nieuwsje. Dit schrijven ze er over:  
  'In Maastricht wordt het team ontvangen met eerst een rijtoer, ’s middags is er een wedstrijd tegen VV T.H.O.R. die met 2-0 wordt gewonnen. Vermeldenswaardig: er werd gespeeld op een zeer slecht terrein en de bal was kleiner en lichter als ze gewend waren!’

  Daarna werd er doorgereisd naar Roermond. v.v. Roermondia was een geduchte tegenstander maar goals van Peetoom en Storm lieten de ‘Zuidelijke keeper tweemaal visschen’, 2-1 winst! Afsluitend vermeldt de krant nog dat 's avonds onze stadsgenoten uitgenodigd werden op een gezellige feest, het uitstapje ‘uitstekend voldaan heeft' en dat er een ‘goede stemming heerste’. 

  Voor de volledigheid nog de namen: 
  Bovenaan van links naar rechts de bestuursleden Martin Olie, Dre de Vries, Th. de Visser, Marinus J. Lutterop, M.Witte en Dakkel P. Roozendaal.
  Spelers geknield vlnr. Gerrit Hartland, Piet v.d. Horst, Klaas v.d. Pol, Jo Bos, Peetoom, Jo Vrijman en zittend vlnr. Chr. Blok, Ge Bosman, Herman Reitsma, Jac. Stuy en Storm.

   

  Dank aan Peter Gerritsen voor de foto & info