• PROCAMP
 • Alcmaria team 1917-1972

  🤍❤️In het kader van de reünie nemen we dit keer ons eerste team uit het seizoen 1971/72 onder de loep. De oplettende kijker ziet natuurlijk bekende koppen, maar één springt er boven uit: Karel Bos. We vragen hem naar zijn herinneringen aan dit team van dik 50 jaar geleden.


  Karel: 'We speelden 4e klasse toen, eindigden altijd rondom de 3e t/m de 6e plaats. Nooit voor het kampioenschap, degraderen ging ook niet gebeuren. Voor de goede orde, eerste klasse was toen de hoogste klasse, onder de 4e klasse had je nog de afdeling Noord Holland met 4 klasses. Trainer is hier Theo Brouwer. Een lieve man die op zijn manier het team leidde en goed bij de Alcmaria-mentaliteit paste (!).
  Ik herinner me nog dat we als voorbereiding van het seizoen een weekend in Sportcentrum Zeist verbleven. Ook kwamen Leo Paleari en ik nog een keer in de Telegraaf. Dat kwam zo: we hadden een feestavond in de toenmalige kantine en wij als team moesten de visnetten en andere accessoires ophangen. Ik zei sorry maar daar beginnen Leo en ik niet aan trainer want Cruyff en Keizer doen dat ook niet bij Ajax. Rob Hoogland, toen ook Alcmariaan kreeg dat te horen en wij werden met naam en al in zijn rubriek in de Telegraaf benoemd!
  Ander mooi moment: voor de competitie moesten we naar Petten die stijf onderaan stond. En we gingen als voorbereiding ergens eten. Er werd wat afgelachen voor de wedstrijd, we aten een een uitsmijter en hoe verzonnen we het, een vette hap. Er was er zelfs een die een biefstuk bestelde! We verloren met 4-1, de enige overwinning van Petten dat jaar. Dat hebben we dus maar niet meer gedaan!
  Zittend v.l.n.r: Leo Paleari, Rob Versteegh, Hans Alferink (K), Jacques Goudsblom, Gerard Nieuwveen en Henk Bak


  Staand v.l.n.r: Frits Nieuwveen, Botond Czidr, Karel Bos, Hans Mulder, Ruud Fredriks, Rob Roomeijer, Jaap Jan Nannis en Trainer Theo Brouwer. Op de foto ontbreekt helaas Siem v.d. Velden, elftalleider en duizendpoot in die tijd.
  Leo, Hans A, Jacques, Gerard, mijn persoon en Jaap Jan zijn vaste supporters van het eerste op zondag. Ook staan er drie spelers op die ons veel te vroeg zijn ontvallen t.w. onze oud trainer en technicus Botond, Ruud en Henk.
  👉Zin om je oude maten te ontmoeten? Kom naar de reünie op 13 mei! meldt je aan via www.alcmariavictrix.nl/reunie