• Het Honkpad gaat op de schop

 • Herinrichting de Hoef fase 4.

  U heeft al lang al gezien dat het borrelt van de werkzaamheden in de wijk de Hoef. Nadat de aannemer Kreeft het werk in februari 2021 stil gelegd heeft, duurde het bijna 1 jaar voordat Dura Vermeer de opdracht van Stadswerk72 gegund kreeg om de klus af te maken. Een veelvoud aan projecten werden gestart, te beginnen met het verwijderen van de bestaande infrastructuur en riolering. Dat gebeurt allemaal in fases en in fase 22 is ook de omgeving van het Honkpad en het Honkpad zelf aan de beurt, dit staat gepland in week 23, dat is dus 5 juni 2023 met als geplande einddatum 31 juli 2023.

  Dit betekent de honk- en softbalvereniging Alcmaria Victrix in die periode nauwelijks bereikbaar zou zijn als het Honkpad in zijn geheel afgesloten is. Dat geeft dus behoorlijk wat overlast, speciaal voor hulpdiensten is het noodzakelijk dat zij ons complex kunnen bereiken. Er is dus contact gezocht met Dura Vermeer om onze zorgen te delen, dat resulteerde in een goed overleg tussen Dura Vermeer, Stadswerk72 en Alcmaria Victrix.

  Daarin is vastgelegd dat het Honkpad gedeeltelijk bereikbaar blijft, men doet eerst de linker helft van de kruising met de van de Veldelaan en Rubenslaan, daarna wordt de rechterhelft van de kruising gedaan en door het aanbrengen van rijplaten op het zandbed kunnen in ieder geval de hulpdiensten bij calamiteiten ons complex bereiken. Het Honkpad zelf zal tot aan de Honkbrug aangepakt worden, het asfalt en riolering gaan eruit en er zal een nieuw zandbed met split gevuld worden. Zodra dat er ligt kan dat ook weer bereden worden. Voor voetgangers en fietsers is het complex altijd bereikbaar en op de vrijdagmiddagen stelt men het kruispunt zoveel mogelijk weer open voor verkeer.

  Dat gaat dus betekenen dat u verder in de wijk zal moeten parkeren, u kunt uw auto (bijna) niet meer op het Honkpad kwijt, alle toegangswegen zullen geheel of gedeeltelijk afgesloten zijn. Dat geldt dus voor alle brengouders, spelers(sters) en iedereen die nodig is om aan een wedstrijd of training deel te nemen.

  Vanuit Alcmaria Victrix zal er een mail naar de wedstrijd secretariaten van onze tegenstanders gestuurd worden om hen op de hoogte te brengen van de blokkade van het Honkpad en het ontbreken van parkeerruimte. Dat wordt dus een stukje warming-up voor de wedstrijd, sjouwen met het materiaal naar het veld. In augustus 2023 zullen wij, als alles volgens de planning verloopt, weer normaal bereikbaar zijn. Dank alvast voor uw medewerking.