• 4-maart-2023 Alcmaria Victrix JO13-2 - FC Den Helder JO13-4

  Gelukkig is de lange reis langs het Noord-Hollandskanaal naar Den Helder niet voor niets geweest. Het zag er aan het begin van de wedstrijd niet echt naar uit dat we zouden kunnen winnen. We lieten ons overvleugelen door de tegenstander.
  Aanvallend hadden we niets in de melk te brokkelen. We konden niet eens op de helft van de tegenstander komen terwijl we steeds bezig waren om de aanvallen van Den Helder af te weren.
  Ik weet niet hoe het komt [waarschijnlijk een briljante wissel van de coach - maar niet heus] maar halverwege de eerste helft sloeg het momentum om. Dat gebeurde van het ene op het andere moment. Opeens komen we elkaar weer vinden met de bal en combineerden wij er lustig op los. Dit leidde nog niet meteen tot een doelpunt maar er was wel een duidelijk overwicht. Kort voor het einde van de eerste helft wist Nout de score in ons voordeel om te buigen.
  In de rust zijn we niet afgekoeld want we moesten 3 km lopen naar de kleedkamers en weer terug. We spraken af dat we het samenspel nog beter zouden uitvoeren. Na de rust hebben we eigenlijk helemaal niets meer weggegeven. De verdediging stond als een huis en we bleven druk op de bal houden. Het puntje van kritiek was dat we de kansen niet in doelpunten konden omzetten. Er werd heel veel gemist. Het was voor iedereen wel duidelijk dat er een keer een doelpunt moest komen. Uiteindelijk schoot Nout er gelukkig nog twee in. [Hattrick!}. De slagroom op de taart kwam van Jah die de vierde erinschoot.

  Ik kan alleen maar heel erg tevreden zijn met jullie spel, met jullie individuele inzet inzet en natuurlijk met de doelpunten en de cleansheet. Ik wens iedereen een heel fijn weekend en tot volgende week.

  ‘Man’ of the match was naast Nout wat mij betreft Marjolein die veel inzet toonde en steeds haar medespelers goed wist te vinden [en dat terwijl haar vader het belangrijker vond om een bezoek aan de IKEA te brengen in plaats van naar de verrichtingen van zijn dochter te komen kijken …]🤓
  Bedankt Ismail voor het vlaggen en Georgette voor de heerlijke krentenbollen! en de andere ouders voor het aanmoedigen!
  Sp⚽rtieve gr⚽et, Niek!