• 3 oktober 2021: Paul van der Werff pakt penalty en doet zijn oude club Victoria O. daarmee pijn: 1-2 (0-1)

  Op een deprimerende en grijze herfstdag stond de uitwedstrijd tegen Victoria Obdam op het programma. Een lastige uitwedstijd, want maar weinig ploegen nemen de drie punten mee uit Obdam. Alcmaria Victrix wist er de voorgaande drie edities ook nog niet te winnen. In de ploeg van Jeroen Kroes één wijziging ten opzichte van de week er voor. In de punt van de aanval stond Koen Rootring geposteerd, waardoor Rory Weisscher naar de reservebank werd verwezen. Hier kwam hij ook Dennis Koraag tegen, die enkele weken moest toekijken vanwege een scheurtje in zijn pols. Deze wedstrijd had een speciaal tintje voor Alcmaria keeper Paul van der Werff. De 34-jarige goalie woonde tot een paar geleden nog in Obdam en kwam zes seizoenen uit voor Victoria O, alvorens hij naar buurman Apollo 68 vertrok. Sinds vorig seizoen staat hij bij Alcmaria onder de lat.

  Direct na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de thuisploeg de fysieke duels niet schuwt en zo snel mogelijk de snelle buitenspelers probeert te bereiken. Alcmaria moest hier kort aan wennen, maar had daarna redelijk snel de zaken op orde. Het kletsnatte kunstgras was zeer snel geworden, waardoor elke dieptebal over de achterlijn rolde en er extra aandacht nodig was voor balaannames. De eerste grote kans kwam al na een paar minuten. Nick Kleefman trok naar binnen en haalde uit met rechts, maar trof geen doel. Na een kwartier spelen kwam Alcmaria op voorsprong. De bal werd net over de middenlijn veroverd en hierdoor kwam de aanval van de Alkmaarders in een overtal situatie terecht die goed werd uitgespeeld. Uiteindelijk kon Djoï van dichtbij raak schieten na een pass van Nick Kleefman. Na deze goal veranderde er niet bijster veel aan het spelbeeld. Het spel stond vaak stil vanwege kleine overtredingen van beide teams, van goed voetbal was niet echt sprake en de twee elftallen waren de bal snel kwijt. De thuisploeg kreeg na een half uur spelen een grote mogelijkheid, maar na een snel genomen vrije trap ging het schot van middenvelder Gijs Hoedjes voorlangs. Voorderest hoefde Paul ook niet veel in actie te komen. Een minuut voor rust kreeg Yannick Combee via een vrije trap op ‘randje 16’ de kans om de voorsprong te verdubbelen. Doelman Thomas Bakker redde echter knap.

  Na enkele minuten in de tweede helft kreeg dezelfde Yannick een nieuwe mogelijkheid en ook nu via een vrije trap. Wederom kon de doelman redding brengen. Waar in de eerste helft de wedstrijd vooral stil lag vanwege overtredingen, kwam dit in de tweede helft door de talloze ingooien. Geen van de beide teams kon in deze wedstrijd daardoor echt in het ritme komen. De gastheren kwamen wel iets vaker op de helft van Alcmaria te voetballen, maar verder dan een vrije trap in de 50e minuut kwamen ze niet. Hét moment van de wedstrijd vond plaats rond de 75e minuut. De ingevallen linksbuiten Billy N’Tare snelde voorbij zijn directe tegenstander Alex Franke en gaf de bal voor vanaf de achterlijn. De bal kwam vervolgens tegen de linkerarm van Pieter Kraakman, die deze echter keurig langs het lichaam hield. De jonge arbiter Sietze van Leeuwen wees toch naar de stip, waarna hevige protesten volgden. De aanvoerder van de Oranjehemden, Max Dekker, ging achter de bal staan en schoot laag en te zacht in. Paul koos de goede hoek en kon de bal klemvast pakken. In de 83e minuut leek de wedstrijd via een goal van de ingevallen Rory Weisscher definitief beslist te worden. Na een mooie dieptebal van Yannick bleef Rory oog-in-oog met de doelman ijzig kalm. In de 87e minuut was de spanning in de wedstrijd toch weer volledig terug. Op prachtige wijze volleerde Gijs Luiken de bal vanaf 25 meter en via de onderkant van de lat in de goal. Een spannende slotfase volgde. De Obdammers zette alles op alles en zelfs de doelman werd mee naar het front gestuurd. Veel verder dan enkele vrije trappen en corners kwamen ze niet. De grootste kans was nog voor Alcmaria aanvoerder Dimaggio Senchi, maar zijn schot kon nog net geblokt worden door een verdediger.

  De wedstrijd werd vandaag op karakter gewonnen en dat valt de ploeg van Jeroen Kroes te prijzen. Verdedigend werd er niet veel weggegeven en de aanvallend ingestelde spelers maakten vanmiddag ook veel verdedigende meters. Aanstaande zondag nemen de Alkmaarders het thuis op tegen SSV uit Stompetoren. De twee ploegen kwamen elkaar in de voorbereiding al tegen. De wedstrijd in het kader van het Kaasstadtoernooi eindigde toen in een 4-1 overwinning voor Victrix.

  15’ 0-1: Djoï de Vries (assist Nick Kleefman)
  75’ Bijz. Max Dekker (Victoria O.) mist penalty
  83’ 0-2: Rory Weisscher (assist Yannick Combee)
  87’ 1-2: Gijs Luiken

  Opstelling Alcmaria Victrix 1:
  Paul van der Werff Wytze Bernards, Lance Verhagen, Pieter Kraakman, Alex Franke Max Bakkum, Yannick Combee, Dimaggio Senchi © Nick Kleefman (77. Dennis Koraag), Koen Rootring en Djoï de Vries (66. Rory Weisscher).