• Zaterdag 1 april; VESDO O-13-1 tegen Alcmaria Victrix O13-2

Dat we vandaag het beste uit onszelf moesten zien te spelen was wel duidelijk. Onze tegenstander, Vlugheid En Samenspel Doet Overwinnen, kortweg Vesdo, is immers de ongeslagen koploper in deze competitie met 24 doelpunten voor en 3 tegen! Het kostte enige moeite om het veld te vinden.
    Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik het team voorgehouden dat het vandaag vooral om verdedigen zou gaan de opstelling werd ook aangepast werd ook aangepast met vier verdedigers, vier middenvelders en maar twee aanvallers
    In de eerste helft was het spelbeeld dat VESDO aanviel en wij inderdaad voornamelijk verdedigden. Dat verdedigen ging eigenlijk heel goed. Er werd voor elke meter gevochten en we lieten heel weinig kansen toe. En als er dan een keer een bal doorheenkwam stond onze interim keeper Jasper steeds op de goede plek. En zo gebeurde het ongelofelijke, we gingen met 0-0 de rust in!
    Ik vond het opzienbarend en heb daarom een foto van het scorebord gemaakt. In de rust moest er een probleem opgelost worden. Jasper had vooraf aangegeven dat hij maar een helft wilde kiepen. Niemand wil de kiep zijn in de tweede helft. We hebben toen maar geloot. Arnav was de ongelukkige. Hij moest op doel. Hoewel hij dat erg onwennig vond heeft hij het toch maar mooi voor ons gedaan. Je kon zien dat hij geen professionele kieper is maar ik kon wel zien dat hij het gewoon heeft geprobeerd.
    Het spelbeeld was weer het zelfde: VESDO viel aan en ALKMAAR OVERWINT verdedigt hoewel ze er ook af en toe uitkwamen met een splijtende aanval. Jammer genoeg leverde dat niets op behalve dan het respect van de opponent. VESDO besloot ten einde raad maar op het doel te gaan schieten. Bij een van de hele hoge ballen moest Arno zich gewonnen geven; hij kon er niet bij …
    Nou ja, 1- 0: dat is ook een uitslag waarmee je wel naar Alkmaar durft te komen …
    Bij een van de aanvaller van Alcmaria zo’n 8 minuten voor tijd schoot Bruun op de rechter bovenhoek. Een speler van VESDO wilde in paniek de bal met zijn hand tegengehouden waardoor de bal van richting veranderde en in het doel belandde. iedereen kijkt naar de scheidsrechter. Het was doodstil op de tribunes en uiteindelijk besloot de scheids dat is een doelpunt moest zijn! Ongelofelijk! Met nog 8 minuten op de klok en een RESULTAAT in handen. We moesten volhouden en hoeveel er nog wel enkele hachelijke momenten waren hébben we het ook volgehouden! Geweldig wat een sportiviteit wat een vechtlust en wat een vreugde! Alcmaria speelt 1-21 tegen VESDO de koploper.
    Met dank aan Ismail voor het vlaggen en Christel voor de thee.
    Iedereen een prettig weekend! Ik ben supertrots op ons geweldige team!