• 26 september 2021: Alcmaria Victrix 2 boekt eclatante zege tijdens seizoensopening: 6-0 (3-0)

  Op eigen veld wist het tweede zondagelftal met een ruime zege HSV Sport te verslaan. Het wist met maar liefst 6-0 de eerste driepunter van de competitie te pakken. Doordat de score zo ruim uitviel, staat Alcmaria ook gelijk bovenaan de ranglijst.

  Nadat er in de voorbespreking werd gehamerd om scherp aan de wedstrijd te beginnen, hadden de Alkmaarders niet lang nodig om het net te laten ballen. Na exact 27 seconden wist linksbuiten Joost Degen op aangeven van Salah Aafar de doelman van HSV Sport te verschalken. Dit bleek een voorbode voor het beeld van de eerste helft, waarin Alcmaria vele grote mogelijkheden kreeg. Na 10 minuten spelen was het dan ook Joël Rajcomar die attent meeliep na een actie van Joost en de bal op een presenteerblaadje aangereikt kreeg en voor de 2-0 aantekende. Ook na deze treffer bleef Alcmaria druk houden op de gammel ogende achterhoede van de Zwaagse formatie, maar wist het maar niet de genadeklap uit te delen. Grote kansen waren er weggelegd voor onder andere Joël Rajcomar en Jim Verbeem. Duidelijk werd wel dat Alcmaria geen kind had aan de tegenstander, het zou enkel zichzelf de das om kunnen doen door onzorgvuldig te zijn in de afronding of de concentratie te laten varen. Vlak voor rust wist Alcmaria dan toch nog de marge te vergroten. Nadat hij eerder gevaarlijk op de paal kopte, wist verdediger Dorus Kraakman ditmaal wel op aangeven van Maurizio Rodriguez Campos raak te koppen.

  In de tweede helft bleef Alcmaria de overhand houden, alhoewel HSV Sport iets meer druk probeerde te creëren om nog iets te kunnen forceren. Buiten een schot op doel, welke prima werd gepareerd door doelman Bart van der Molen, kregen de gasten nauwelijks mogelijkheden om nog iets van de wedstrijd te maken. Aan de andere kant wist Joël Rajcomar wel zijn tweede treffer te maken, door de losgelaten bal van de doelman te ontfutselen en deze eenvoudig binnen wist te werken. Uiteindelijk wisten Stan Barhorst (na een strakke voorzet van Maurizio) en Yannick de Nijs (harde kopbal uit de corner van Salah) de score naar 6-0 te trekken.
  Zoals al eerder vermeld staat Zondag 2 met deze bovenaan de ranglijst in de reserve derde klasse. Volgend weekend mag de ploeg op bezoek bij vv Bergen 2, dat met 2-1 onderuit ging tegen Schagen United.

  Wedstrijdkarakteristieken
  1’ 1-0 Joost Degen (assist Salah Aafar)
  9’ 2-0 Joël Rajcomar (assist Joost Degen)
  42’ 3-0 Dorus Kraakman (assist Maurizio Rodriguez Campos)
  57’ 4-0 Joël Rajcomar
  72’ 5-0 Stan Barhorst (assist Maurizio Rodriguez Campos)
  89’ 6-0 Yannick de Nijs (assist Salah Aafar)

  Opstelling Alcmaria 2: Bart van der Molen; Jim Verbeem (78. Tijl Mogelin), Jesse Meijer van Putten, Dorus Kraakman, Mustapha Bakni; Thijs Valk, Yannick de Nijs, Salah Aafar; Joost Degen (72. Fabian Richardson), Joël Rajcomar (62. Stan Barhorst), Maurizio Rodriguez Campos (72. Ali Aslan).