• 26 september 2021: Alcmaria Victrix 1 verliest seizoensouverture van Zeevogels: 1-3 (1-0)

  Na precies 350 dagen stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma voor Zondag 1. Het was in dit prille seizoen ook de eerste wedstrijd op het vertrouwde Egmonderhout. Het keurkorps van de nieuwe hoofdtrainer Jeroen Kroes mocht meteen aan de bak, het sterke Zeevogels kwam op bezoek. Kijkend naar de opstelling van de laatst gespeelde competitiewedstrijd van 11 oktober 2020 tegen VV succes, waren er enkele ‘nieuwe’ namen. De naar Alcmaria teruggekeerde Lance Verhagen en Dimaggio Senchi behoren tot de eerste 11 en op rechtsback maakte de eerstejaars senior Alex Franke zijn debuut in de basis. Kevin Floor en Dennis Koraag ontbreken vanwege blessureleed en Stan Barhorst is pas net hersteld van fysiek ongemak.

  Onder prachtige nazomerse omstandigheden werd vlak voor de aftrap Lance Verhagen gehuldigd met zijn 150e officiële wedstrijd in Zondag 1. Namens de spelersgroep en uit handen van zijn vroegere jeugdtrainer Daniël Ketting, kreeg hij een mooi aandenken. In de eerste paar minuten na de aftrap was het Alcmaria wat de bal werd gegund. Er werd geduldig achterin en op het middenveld overgespeeld en Zeevogels zette niet of nauwelijks druk. De kracht bij de gasten ligt duidelijk op het middenveld en het team wat dit in handen kon krijgen, maakte grote kans op succes. Naarmate de openingsfase van de wedstrijd vorderde, trok Zeevogels de wedstrijd wat meer naar hun toe. Het leidde na 10 minuten tot een grote kans voor de Egmonders, maar de bal spatte op de onderkant van de lat uiteen. Weer tien minuten later kon Alex Franke op de doellijn redding brengen, na een counter van de uitploeg. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de eerste grote kans van Alcmaria. Alex was mee opgekomen en gaf de bal voor. De voorzet leek na tussenkomst van een Zeevogels-verdediger onschadelijk te worden gemaakt, maar Nick Kleefman geloofde er nog in. Hij was eerder bij de bal en kon van dichtbij doelman Dex Riezebos verschalken. Het gaf het nodige vertrouwen aan de thuisploeg en het trok de wedstrijd naar zich toe. In de 38e minuut had Djoï de Vries, na een mooie pass van Yannick Combee, dé 2-0 op zijn schoen. Van dichtbij schoot hij echter op de doelman.

  Ongewijzigd kwamen de teams de kleedkamer uit voor de tweede helft. Het strijdplan van de ‘Hoevers’ was daarentegen wel gewijzigd. Het zette de withemden meteen vast en in balbezit speelde het een tempo hoger. Alcmaria had het hier zichtbaar moeilijk mee en werd als het zelf de bal had ook slordiger. Het kon daardoor niet tot gevaarlijke counters komen. Net toen het leek dat de storm van Zeevogels wat ging liggen, werd na een uur spelen de gelijkmaker gemaakt. De protesten bij de thuisploeg waren hevig, volgens hen gingen er twee overtredingen (eerst op Nick en daarna op Max Bakkum) aan vooraf. De scheidsrechter wilde van niks weten en de treffer van Huib Sprenkeling bleef op het scorebord staan. Zo’n vijf minuten na de gelijkmaker werd het publiek bijna met een fabelachtige treffer verwend. Yannick haalde van zeker 35 meter verwoestend uit, maar zijn schot belandde op de kruising. In deze fase van de wedstrijd kreeg Victrix weer iets meer grip op de tegenstander, maar kon het voorin niet echt gevaarlijk worden. De slotfase brak aan en de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Totdat een vrije trap van Zeevogels vanaf de zijkant niet goed werd verwerkt, doorschoot en tot doelpunt kon worden gepromoveerd door Quint Roffelsen. Een hard gelag voor Alkmaars oudste, wat twee minuten later werd vergroot. Mike Twisk kon na slordig balverlies op het middenveld simpel de 1-3 maken. De wedstrijd was gespeeld, maar Alcmaria kwam via invaller Koen Rootring en via aanvoerder Dimaggio Senchi nog wel tot twee mogelijkheden om de spanning terug te brengen.

  Een valse start voor de mannen van trainer Jeroen Kroes. Een wedstrijd waarin een gelijkspel misschien wel meer terecht was geweest. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Victoria O. uit Obdam op het programma. Een lastige uitwedstijd, want de Obdammers hebben voor het laatst op 24 november 2019 een competitiewedstrijd in eigen huis verloren. Tegenstander die dag was Zeevogels.

  32’ 1-0: Nick Kleefman
  60’ 1-1: Huib Sprenkeling
  83’ 1-2: QuinT Roffelsen
  85’ 1-3: Mike Twisk

  Opstelling Alcmaria Victrix 1:
  Paul van der Werff Wytze Bernards, Lance Verhagen, Pieter Kraakman, Alex Franke (88. Jesse Meijer van Putten) Max Bakkum, Dimaggio Senchi ©, Yannick Combee Nick Kleefman (75. Maurizio Rodriguez Campos), Rory Weisscher (66. Koen Rootring) en Djoï de Vries