• 26 maart 2023: Meervogels kent geen genade met armoedig Alcmaria Victrix: 0-10 (0-3)

  Op de eerste dag van de zomertijd trof Alcmaria Victrix in eigen huis titelkandidaat Meervogels. Alcmaria bevindt zich op dit moment in een lastige situatie en is verwikkeld in een hevige strijd om de na-competitie voor degradatie te ontlopen. De Akersloters zijn daarentegen volop in de race voor het kampioenschap. Alcmaria-trainer Jos Karel kon deze middag nog geen beroep doen op Daniel Mullen en Kevin Floor en daarbij kwamen nog de zieke Rory Weisscher en Justin Groot.

  Hoewel Alcmaria op het eigen Sportpark Egmonderhout speelde, leek het qua supportersverhoudingen een uitwedstrijd. Meervogels had de nodige support mee en de belangstelling vanuit Alkmaarse kant viel tegen. Om 14.00 uur floot arbiter Blank voor het beginsignaal en werd duidelijk dat Meervogels snel het verschil wilde maken. Dit lukte al in de tiende minuut. Meervogels-spits Tom Adrichem was als eerste bij een bal die er tussen viel. Hij rondde koeltjes af. Vervolgens bleef het voor de thuisploeg voornamelijk tegenhouden. Er werd voor een defensievere variant gekozen, maar de ruimtes bleven toch te groot. Voorin was er geen stootkracht, waardoor er weinig gecreëerd werd. Het was aan Alcmaria-doelman Nick van der Veer te danken dat het niet snel al tegen een grotere achterstand aan keek. Na een half uur spelen was dit echter wel het geval. Na niet goed defensief ingrijpen omspeelde Lex Broertjes de doelman en kon hij eenvoudig de 0-2 maken. In de fase hierna toonde Victrix enige mate van herstel en had Jelmar Bremer na een mooie aanval de aansluitingstreffer op zijn schoen. Hij schoot echter in de handen van de keeper. Gezien de krachtsverschillen op het veld had Alcmaria met een 0-2 ruststand niet mogen klagen. Een minuut voor rust werd het, na laconiek opbouwen, toch 0-3 door Tom Adrichem.

  Alle goede bedoelingen voor de tweede helft konden na 20 seconden spelen al weer in de prullenbak. Na onzorgvuldig opbouwen kon uiteindelijk Jens Verduin scoren: 0-4. Twee minuten later werd de schade nog groter en voltooide Tom Adrichem zijn hattrick. De moed zakte de withemden nu volledig in de schoenen en er was geen houden meer aan. Kinderlijk eenvoudig kon Meervogels uitlopen naar een monsterscore. Tussen minuut 55 en 65 kon Tom Adrichem zijn totaal van de middag naar zes goals brengen. Een kwartier voor tijd werd het door Jens Verduinn 0-9. Dan hoop je als thuisploeg dat de extra pijnlijke 0-10 je nog bespaard blijft, maar vijf minuten voor tijd schoot Meervogels-aanvoerder Jelle van der Eng zijn ploeg in de dubbele cijfers. In de gehele tweede helft kreeg alleen Maurizio Rodriguez Campos een kans om te scoren en had Meervogels best zonder een keeper kunnen gaan spelen.

  Een hele, hele pijnlijke middag. Alcmaria-onwaardig. Het is nu zaak om de wonden te likken, als spelersgroep bij elkaar te blijven en écht samen de schouders er onder te zetten. Er wachten nog vijf cruciale wedstrijden, waarin er alles aan gedaan zal moeten worden om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Aanstaande zondag gaat Alcmaria op bezoek bij Hugo Boys.

  10’ 0-1: Tom Adrichem
  29’ 0-2: Lex Broertjes
  45’ 0-3: Tom Adrichem
  46’ 0-4: Jens Verduin
  47’ 0-5: Tom Adrichem
  55’ 0-6: Tom Adrichem
  60’ 0-7: Tom Adrichem
  65’ 0-8: Tom Adrichem
  74’ 0-9: Jens Verduin
  85’ 0-10: Jelle van der Eng


  Opstelling Alcmaria Victrix 1:
  Nick van der Veer; Wytze Bernards, Lance Verhagen (61. Jim Verbeem), Pieter Kraakman ©, Dennis Koraag; Max Bakkum, Jelmar Bremer, Fabian Richardson; Dimaggio Senchi, Maurizio Rodriguez Campos en Nick Kleefman (72. Thijs Valk)