• 2 april 2022 Alcmaria Victrix JO15-1 - Vrone JO15-1

  Het is lichtbewolkt, drie graden Celsius en het publiek is nog niet aanwezig als de selectie rond negen uur ‘s ochtends binnendruppelt in de al heerlijk verwarmde kantine.
  Het is vroeg en dat is aan alle kanten merkbaar als trainer/coach Roy zijn spelers instrueert en de wedstrijd voorbespreekt aan de hand van de opstelling die hij op het whiteboard heeft neergezet.
  De magneetjes zijn groen-zwart van kleur en laten die kleuren nu net in het tenue van de tegenstander uit Sint Pancras voorkomen....Toeval?

  Uit de aantekeningen en uit de woorden die Roy uitspreekt, is duidelijk wat de opdrachten voor vandaag zijn.
  Het team besteedt aandacht aan: balbezit, balbezit bij de tegenstander, spelhervattingen, druk zetten bij een doeltrap van Vrone en het blijven praten met elkaar (van linie naar linie).
  Wie doet wat op welke positie in het veld?
  Doel: 80 % balbezit.

  Op basis van de posities op de ranglijst zou het vandaag moeten lukken datgene waarop deze week getraind is, uit te voeren.
  Daar wordt door Yari en Luuk nog even extra naar gevraagd.

  Na de warming up in een van de hoeken van het A-veld waar over de breedte van de achterlijn nog sneeuw van de dag ervoor ligt, kruipt de klok richting begin van de wedstrijd om 10.00 uur.

  Vanuit kleedkamer 7 betreden Kick, Tim, Johannes, Morris, Mylan(c), Brandon, Yari, Storm, Jelle, Luuk, Emiel en Nils het A- veld.

  Gadegeslagen door onder meer trouwe toeschouwer en teamlid Sterre, met wie het stap voor stap gelukkig beter gaat, start de wedstrijd terwijl de sneeuwvlokken neerdwarrelen op het kunstgras en de zon langzaam maar zeker terrein wint.

  April doet wat het wil....

  Alcmaria lijkt in de eerste minuten na het fluitsignaal wat moeite te hebben in het spelritme te komen. Het leidt tot een duidelijke aanwijzing vanuit de dug-out (foto): ‘Simpel voetballen Alcmaria!’
  Het blijkt niet veel later een positief effect te hebben: Jelle schiet de bal langs allerlei spelers en moeilijk zichtbaar voor de keeper in de linker-hoek van het doel: 1-0!
  Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong.
  Direct na de aftrap weet onze tegenstander effectief te profiteren van onze verminderde concentratie: 1-1. We beginnen weer van vooraf aan.
  De aanvalskracht neemt zienderogen toe en na een afstandsschot van Johannes dat net langs de kruising zeilt en een doelpoging van Morris, scoort Nils uit een voorzet van Jelle.
  Die 2-1 voorsprong houden we vast tot aan de rust en bouwen we bijna nog uit als Nils na een mooi opgebouwde aanval al kappend en draaiend uiteindelijk stuit op de in het rood geklede sluitpost van onze bezoekers.

  Na rust laten de Alcmarianen er geen enkele twijfel meer over bestaan dat zij aanspraak willen maken op het kampioenschap.
  De ene na de andere aanval is dreigend en er wordt verzorgd gevoetbald.
  Terwijl de coach van Vrone lekker doorwisselt, maken onze mannen er een prachtig schouwspel van.
  Want wat te denken van:
  - het subtiele lobje van Yari over de doelman heen: 3-1.
  - de droge schuiver over de grond heen van Storm: 4-1.
  - de uitbraak na een afgevallen corner van Vrone, de voorzet van Storm en het doelpunt van Nils over de keeper heen: 5-1.
  - de mooie aanval die uitgroeit tot een voorzet van rechts, op het hoofd van Storm terecht komt en met een prachtige redding door de keeper wordt beantwoord.

  Het is een fase in de wedstrijd, die niet op zichzelf blijkt te staan, want deze lijn zet zich door tot het einde van deze sportieve krachtmeting.
  Johannes gaat op rechts prima door en zorgt daarmee voor een hoekschop.
  Brandon passeert op snelheid en techniek een aantal keer zijn directe tegenstanders langs de linkerzijde en ziet even later zijn afstandsschot rakelings en hoog langs de paal belanden.
  Storm laat op onnavolgbare wijze al dan niet achter zijn standbeen langs de 6-1 aantekenen.
  In de wetenschap dat de wedstrijd dan al lang en breed is gespeeld, blijven beide teams voetballen.
  En zo gebeurt het dat de laatste mooie aanval van Alcmaria nog wordt verzilverd. Brandon ziet zijn harde werken beloond worden en zorgt met een prachtig schot voor de welverdiende eindstand: 7-1.

  Goed gedaan mannen! ⚽️
  Op naar de volgende wedstrijd...