Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwsbrief november 2020

Nieuwsbrief november 2020

18 november 2020 14:45


Alle ontwikkelingen en het laatste nieuws bij de Honk- en Softbal vereniging Alcmaria Victrix.

Aan alle leden, en ouders van leden,

Als bijlage een nieuwsbrief van de Honk- en Softbal vereniging Alcmaria Victrix, met daarin spannend nieuws van;

De verzelfstandiging;                   de nieuwe naam, de status en wat moet er nog meer opgetuigd worden.
Financien;                                      Halen wij het jaar 2022 ? Met  een persoonlijke noot
Overzicht Honkbal:                       Hoe staan wij ervoor met het laatste nieuws
Overzicht Softbal:                          Ook hier het overzicht met een mooi vooruitzicht
Vrijwilligers taken;                        Wat kunt u oppakken in 2021

Het is wel een flink stuk geworden, maar wij hebben u ook veel te vertellen, dat kan door de geldende Corona maatregelen niet fysiek, vandaar deze nieuwsbrief, neem even rustig de tijd om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Mocht u ergens op willen reageren kan dat via de mail naar het secretariaat mandyvanderham@hotmail.com

Met vriendelijke groet

Bestuur Honk- en Softbal vereniging Alcmaria Victrix

Nieuwsbrief november 2020.

Verzelfstandiging

Sinds 27 oktober 2020 is de OMNI in de oude hoedanigheid opgehouden te bestaan. Daarmee zijn ook de beide afdelingen, H & S en voetbal opgeheven. 

Per die datum is er een nieuwe OMNI vereniging opgericht en een nieuwe H & S vereniging echter met dezelfde annuïteiten als de oude. Met als statutaire naam Honk- en Softbalvereniging Alcmaria Victrix.

De nieuwe H & S vereniging en de voetbal vereniging zijn beide lid van de nieuwe OMNI vereniging met beiden evenveel zeggenschap.

 

De statuten van alle verenigingen zijn vastgesteld en aangenomen door de buitengewone ALV van de (oude)OMNI en notarieel vastgelegd. De H & S vereniging staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer: 80723632.

 

Rest ons nog een ALV te houden waarin de vereniging formeel wordt opgericht. Het Huishoudelijk reglement wordt vastgesteld en het bestuur wordt gekozen.

Op korte termijn zal de bekendmaking van de datum van deze ALV worden gedaan namens het (ad interim) bestuur.

De Hal:

Vooralsnog is de hal buiten al deze wijzigingen gehouden. De hal is nog steeds een zelfstandige stichtingen acteert zoals in het verleden.

Er zijn wel plannen om op korte termijn overleg te hebben over de positie en functioneren van "de hal". Zodra daar meer over bekend is zullen wij  jullie informeren.

 

Financiën

Van de a.i. penningmeester:

2020 is/was, zoals je ongetwijfeld zult kunnen voorstellen, een rumoerig jaar. Wisseling van het (a.i.) penningmeesterschap en de grootste boosdoener natuurlijk CORONA. Maanden geen kantine open en daaruit dus geen tot zeer weinig inkomsten. Gelukkig hebben alle leden zich aan hun contributieverplichtingen gehouden, dit overigens na flinke inspanningen van Nico vd Kamer. Ook de bordsponsoren zijn in 2020 niet afgehaakt. Het verlies in 2020 beloopt al met al toch zo’n € 10.000,--, hetgeen tot gevolg heeft dat onze toch al niet zo hoge reserves, nu helemaal geslonken zijn. Maar we hebben het overleefd en kijken uit naar een normaal, gezond en sportief 2021.

Van enkele bordsponsoren loopt het contract af en worden om uiteenlopende redenen niet verlengd. Er komen dus weer plaatsen vrij langs de Randweg, wij hopen spoedig weer nieuwe bordsponsoren te mogen verwelkomen, wij hebben de centjes immers heel hard nodig en de exposure voor de sponsoren is natuurlijk geweldig.

De Grote Club Actie is, tegen de verwachting in, toch weer een groot succes geworden, dank aan alle (ver)kopers en organisatoren.

Medio december 2020 ontvangen alle leden weer de jaarlijkse contributiefactuur, de incasso zal plaats vinden in de eerste week van Januari 2021. De (weinige) leden die geen incassomachtiging hebben afgegeven, worden verzocht zijn/haar contributie vóór 1 januari 2021 te voldoen. Als je een betalingsregeling wilt afspreken, neem dan tijdig contact op met Bert Bruin, mail :                                                                                      penningmeester.hs@alcmariavictrix.nl

Ik vind de centjes natuurlijk heel belangrijk, maar voor mij is de sport, de gezelligheid en alles eromheen, veel belangrijker. De financiën komen dan vanzelf goed.

Neemt niet weg dat we met z’n allen heel hard zullen moeten werken om onze (zelfstandige) vereniging weer gezond te maken en een basis te leggen voor nog vele mooie jaren.

Ik kijk dan ook met enige (financiële) spanning uit naar 2021.

Bert Bruin

a.i. penningmeester

Overzicht Honkbal

Het Corona-seizoen 2020 heeft onderstaande gebracht voor  de honkbalafdeling:

2020 in competitie: 3 seniorenteams, 1 juniorenteam, 1 aspirantenteam, 2 pupillenteams en een Beeballteam. Tezamen 8 teams.

H1 haalde het kampioenschap binnen maar hier hing géén promotie aan vast. Behoudens een tweetal slippertjes in Heerhugowaard en thuis tegen WSB, heerste de ploeg het gehele jaar. De topper tegen HCAW werd helaas niet meer gespeeld wegens Corona. HCAW had met een winst nog gelijk kunnen komen. In 2021 zal er een redelijk verjongd team in de wei staan. Veel oud-gedienden hebben zich samengeschoold in een 2e team dat zal uitkomen in de 3e klasse.

Het 2021-H1 team zal onder leiding staan van een Amerikaan Steve Donovan. Hij komt eind december over naar Nederland om hier de boel eens op zijn Amerikaans neer te zetten. De verwachtingen zijn hoog! Zoals gezegd veel jeugd maar ook een aantal ervaren spelers zullen proberen wederom hoog te eindigen in de 2e klasse. Stiekem zal er zelfs getracht worden promotie af te dwingen!

Dan het ‘nieuwe’ H2 team. In navolging van RR Bussum en Pioniers 3 zal ook AV een team met ex-toppers de wei in sturen. Behalve de al bekende namen van afgelopen jaren zullen ook enkele oud-oud-oud toppers terugkeren…. Shelley Heijkoop, Roddy van Aanholt, Michel Tromp en Ernst van Goethem om maar eens een aantal te noemen. Wij beloven u veel spektakel!!

H3 (voorheen H2) gaat ná het uitstekende voorbije jaar een stapje omhoog. Zij zullen trachten mee te draaien in de 5e klasse. Wedstrijden van max 2,5 uur of 7 innings. Het team blijft grotendeels intact met mogelijk zelfs wat nieuwe gezichten? Geëindigd op een knappe 2e plek in 2020

H4 blijft als vanouds spelen in de 6e klasse. Wedstrijden van max 2 uur (lang zat voor deze echte veteranen). Ná een angstige start in 2020 werd er in het 2e deel toch aardig gespeeld met her en der wat winstpotjes. Zet dat door heren!! Geëindigd op een teleurstellende 8e plek in 2020

JH1 (Junioren Honkbal 1)zullen ook in 2021 hun opwachting maken in de 1e klasse. Ná afgelopen jaar slechts 7 wedstrijden te hebben mogen spelen staat er een weer een vers en gretig team in de wei dat een gooi zal doen naar een nieuw kampioenschap. Coach Mike zal wederom de troep leiden. Geëindigd op een magere 5e plek in 2020 (wel maar liefst 5 wedstrijden minder gespeeld dan koploper)

AH1 (Aspiranten Honkbal 1) zal ná te hebben geproefd een mooi jaar gaan draaien in de 2e klasse. Coach Mark is zijn getalenteerde groep reeds aan het trainen om in april goed voor de dag te komen. Geëindigd op een  7e plek in 2020 maar wel gewonnen van de koploper Hoofddorp Pioniers!!

AH2 (Aspiranten Honkbal 2) is een nieuw team dat zal uitkomen in de 3e klasse. Het betreft hier het oude pup1 team dat in 2021 aspirant wordt. De coaching laat zich nog even raden maar daarover géén zorgen. Het pupillen kampioensteam van 2020 o.l.v. Dylan en Aloys zal zich prima staande houden in de 3e klasse verwachten we.

PH1 (Pupillen Honkbal 1) is het oude pup2 team van Scott en Greg. Het is een team met ook Bears-spelers. In 2021 zullen zij als Pup1 aantreden en hopelijk hoge ogen gooien in de 2e klasse. Greg stopt met de coaching maar Scott zal het niet alleen hoeven te doen hoor. Vanuit Bears-kant waren er reeds 2 coaches betrokken bij het team dus dat komt wel goed. Geëindigd op een verdienstelijke 2e plek in 2020

Beeball heeft na een prachtig seizoen met heel veel nieuwe aanwas en een uiterst gemotiveerde trainersstaf een mooie toekomst voor zich. In 2021 zal er i.i.g. 1 Beeball team staan maar wellicht zelfs een 2e team. Reinier Sierag, Ted Reus, Wiebe Bootsma en Wesley Blonk hebben super werk verricht in 2020 waarvan we zeker de vruchten gaan plukken in 2021. Uiteraard waren de Beeballers mede-kampioen in 2020.

Overzicht Softbal

Door alle corona perikelen was het een kort softbalseizoen. Een seizoen kun je het eigenlijk niet noemen want zowel DS1 (Dames Softbal 1) als DS2 (Dames Softbal 2) hebben zegge en schrijven  slechts acht competitiewedstrijden gespeeld. Er waren echter ook clubs bij de dames die maar twee of drie wedstrijden op het veld hebben gestaan. De eindstand in de “competitie” geeft dan ook een vertekend beeld en is eigenlijk niet relevant.

 

Ook de HS1 (Heren Softbal 1) hebben acht competitiewedstrijden kunnen spelen en zijn op de tweede plaats geëindigd.  Helaas is de trip naar Praag voor de Europese Super Cup, die in augustus gepland stond, niet doorgegaan en verschoven naar 2021.

PS1 (Pupillen Softbal 1), mogelijk komt  het zover! Alcmaria probeert  in 2021 weer eens een meidenteam de grasmat opsturen. Het softbal-pupillenteam zal onder leiding staan van Wesley Blonk. Na een afwezigheid van vele jaren zijn wij zeer verheugd met een mogelijke wederopstanding van de meiden! Veel succes

Vrijwilligers zaken

Door het Corona seizoen zijn het korte competities geweest, het is gelukt om alle wedstrijden en kantine bemand te krijgen, soms was dat even wat werk maar het is gelukt, dank daarvoor.

Hoe het seizoen 2021 eruit gaat zien zal sterk afhangen van de ontwikkelingen rond het Covid-19 virus, wel/niet trainen, wel/geen competitie, dat moeten wij afwachten. Maar als er gestart gaat worden met de competities gaan wij ook weer een beroep op u doen om ruimhartig de benodigde vrijwilligers taken op te pakken, het scheidsen zal weer aan de teams toe bedeeld worden, zo ook de kantine diensten, wij laten u niet in de steek, dus dupeer ook uw mede leden en vereniging niet en pak de toegewezen taak ook op.

 

Honk- en Softbal vereniging Alcmaria Victrix

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!