Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Het is over en sluiten

Het is over en sluiten

14 oktober 2020 8:15


Het Honk- & Softbal seizoen 2020 is op slot.

De aangekondigde maatregelen tegen het verspreiden van het Corona virus zorgen er voor dat de competities in 2020 allemaal stil gelegd zijn. De impact op onze sport is duidelijk. De aanvullende maatregelen die op woensdag 14 oktober 2020 om 22:00 uur ingaan, en voor een periode van 4 weken gelden, en op (onze) sport betrekking hebben, zijn:

  • Iedereen boven de 18 jaar mag niet meer in team verband aan wedstrijden deelnemen.
  • Men mag alleen met maximaal 4 personen buiten bij elkaar komen mits de onderlinge afstand van 1,5 meter gehandhaafd kan worden.
    Kantines, kleedkamers en douche gelegenheid gaan op slot en mogen niet gebruikt worden.
  • Voor de jeugd onder de 18 jaar geldt dat zij alleen nog mogen trainen en onderling (binnen de eigen vereniging) een wedstrijd mogen spelen, doel is de reisbewegingen te beperken.
  • Ouders mogen het sport complex niet betreden, kind afleveren en halen bij de ingang en 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Dit betekend dat alle competities per direct beëindigd zijn, geen kampioenen, geen promotie of degradatie, het ging eigenlijk al nergens meer om en dat is nu een feit. Na 27 oktober zal er beslist worden of de huidige maatregelen voldoende effect hebben gehad. Mocht dat niet het geval zijn zullen er verdere aanvullende maatregelen genomen worden.

Hoe wij nu verder gaan zal sterk afhankelijk zijn van het onder controle krijgen en houden van het Corona virus, maar dat zal pas later duidelijk worden. Alcmaria Victrix is druk bezig om de contouren van de sport voor 2021 in te vullen, beleidsplannen te schrijven en daar het benodigde technisch kader voor aan te stellen, wij zijn er van overtuigd dat deze mooie sport ook in 2021 weer op onze velden te bewonderen zal zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!