• 19 maart 2023: Alcmaria Victrix laat zich aftroeven door Hollandia T: 3-1 (2-1)

  Afgelopen zondag stond het belangrijke uitduel in Tuitjenhorn tegen Hollandia T. op het programma. Vanzelfsprekend is elk duel belangrijk, maar dit was een treffen tegen een directe concurrent. Voorafgaand aan het duel stond Hollandia T. op een plek onder de streep en Alcmaria had drie punten meer. Alcmaria kon in deze wedstrijd niet beschikken over Kevin Floor (vakantie) en bij Daniel Mullen was het de vraag of hij op tijd was voor de aftrap in verband met werkzaamheden. In zijn basisopstelling koos Jos Karel voor Jelmar Bremer en Justin Groot als vervangers. Voor Justin was dit zijn basisdebuut in Zondag 1. Voorin kreeg Nick Kleefman de voorkeur boven Rory Weisscher.

  Tijdens de warming-up bleek al dat de grasmat op Sportpark de Kuil totaal iets anders was dan het kunstgrasveld waaraan Alcmaria zo gewend is. De bal hobbelde en stuiterde alle kanten op. Direct na het eerste fluitsignaal nam Hollandia T. het initiatief. Het drukte de Alkmaarders naar achter, maar doelman Nick van der Veer hoefde slechts enkele keren écht in actie te komen. Na ongeveer een kwartier spelen lukte het de gasten om meer van de goal af te spelen. Het probeerde verzorgd en geduldig de aanval te zoeken, maar kwam zelden tot een gevaarlijk moment. Redelijk uit het niets kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Een lange bal werd verkeerd ingeschat, waarna Hollandia T.-spits Jordy Hoorn binnen het 16-metergebied werd aangetikt. De ervaren Nick Kuipers ging achter de bal staan en schoot raak: 1-0. Na deze openingstreffer gunde de ploeg die op voorsprong was gekomen de bal voornamelijk aan de achtervolger. Ook in deze fase werden er weinig kansen gecreëerd. Zo’n 10 minuten voor rust kreeg Alcmaria ook een penalty van scheidsrechter Kortekaas, nadat Nick Kleefman licht was aangeraakt. Penalty-specialist Dimaggio Senchi koos vervolgens de goede hoek. De rust leek met dit gelijkspel gehaald te worden, maar daar dacht voormalig profvoetballer Nick Kuipers anders over. In de blessuretijd van de rust leek hij een vrije trap direct te gaan nemen, echter kreeg hij de bal kort mee en schoot vervolgens hard raak.

  Vlak voor rust was Nick Kleefman geblesseerd geraakt en in de tweede helft werd hij vervangen door Daniel Mullen. Verder was het duidelijk dat Alcmaria uit een ander vaatje moest gaan tappen om toch nog een resultaat te behalen. Toch bleef het wedstrijdbeeld van de eerste helft staan. Alcmaria meer de bal, maar onmachtig om gevaarlijk te worden. De thuisploeg speelde directer en opportunistischer wat logisch was op de slechte grasmat. Ook bleven ze fel (en fair) in de duels. In de 71e minuut schreeuwde alles en iedereen van Hollandia T. om een tweede penalty. In de ogen van scheidsrechter Kortekaas deed Jordy Hoorn dit té heftig en kreeg hij direct de rode kaart gepresenteerd. De numerieke minderheid zorgde er voor dat de ploeg van interim-coach Ronald de Rooij zich volledig terugtrok op eigen helft. Alcmaria-eindverantwoordelijke Jos Karel reageerde direct door verdediger en aanvoerder Pieter Kraakman naar de kant te halen. 20 minuten met een man meer zou tot het nodige gevaar moeten gaan leiden. Echter ging het geen enkel moment ‘stormen’ voor de goal van Martijn Veldboer. Het tegenover gestelde gebeurde zo’n 10 minuten voor tijd. Hollandia T.-aanvoerder Nick Burger kreeg de bal gelukkig mee en haalde vanaf randje 16 hard en zuiver uit: 3-1. Alcmaria was definitief geknakt en maakte in het verloop van de wedstrijd geen aanspraak meer op een aansluitingstreffer.

  De verschillen waren voorafgaande aan deze speelronde al klein. De Rijp, Alcmaria en Hollandia T. hebben nu allen 19 punten verzameld. Door het doelsaldo staat Hollandia T. nu nog op een positie die nacompetitie zou betekenen. Na de goede overwinning van een week geleden tegen Purmerend, leek Alcmaria weer wat meer naar boven te mogen kijken. Echter, is het nu vooral naar beneden kijken en zal het besef van de benarde situatie nu helemaal ingedaald zijn. Het verschil en verval tussen de verschillende wedstrijden is te groot en is iets waar de spelers en staf aan moeten gaan werken. Te beginnen aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen gedeeld koploper Meervogels.

  20’ 1-0: Nick Kuipers (penalty)
  36’ 1-1: Dimaggio Senchi (penalty)
  45+2’ 2-1: Nick Kuipers
  71’ Rode kaart Jordy Hoorn (Hollandia T.)
  79’ 3-1: Nick Burger

  Opstelling Alcmaria Victrix 1:
  Nick van der Veer; Wytze Bernards, Lance Verhagen, Pieter Kraakman © (73. Jim Verbeem), Dennis Koraag; Max Bakkum, Dimaggio Senchi, Jelmar Bremer; Justin Groot (61. Rory Weisscher), Maurizio Rodriguez Campos (85. Fabian Richardson) en Nick Kleefman (46. Daniel Mullen)