• 12 maart 2023: Alcmaria Victrix 1 (zon) gaat beter met de weersomstandigheden om en wint van FC Purmerend: 3-1 (1-1)

  Na precies een maand stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor onze Zondag 1. Het team van Jos Karel ontving subtopper FC Purmerend, wat voorafgaand aan de wedstrijd op een vierde plaats stond. De Alcmaria-trainer ziet zijn ziekenboeg weer leegstromen en ten op zichten van de week er voor stonden dezelfde 11 namen op het formulier. Voorafgaand aan het fluitsignaal van de heer Jans werd Alcmaria-aanvoerder Pieter Kraakman nog in het zonnetje gezet voor zijn 200 wedstrijden in Zondag 1.

  Er stond weer een straffe wind recht over Sportpark Egmonderhout en er werd gekozen (na het winnen van de toss) om tegen de wind in de starten. Het leidde in de prille openingsfase tot enkele hachelijke momenten voor het doel van Alcmaria-goalie Nick van der Veer. Alcmaria herpakte zich al snel en na een kwartier kwam het op voorsprong. Een voorzet van Wytze Bernards kwam terecht bij Dimaggio Senchi. Hij legde vervolgens terug op Kevin Floor, die via de keeper raak schoot. Enkele minuten later kopte Rory Weisscher over na een voorzet van Dimaggio en niet lang hierna kon Kevin Floor bijna zijn tweede doelpunt inkoppen. Er leek vanuit Alkmaars oogpunt geen vuiltje aan de lucht. Purmerend zocht snel de lange bal, maar gedragen door de wind rolde deze over de achterlijn of was het een eenvoudige prooi voor de Alcmaria-doelman. Toch kon na een halfuur spelen Purmerend-topscoorder Yuri Nederlof profiteren van miscommunicatie in de achterhoede van Alcmaria. In het laatste kwartier gebeurde er verder weinig meer, behalve dat Kevin Floor zich een minuut voor tijd geblesseerd moest laten vervangen door Jim Verbeem.

  Alcmaria was dus goed de wind tegen doorgekomen en mocht in de tweede helft profiteren van de wind. Na drie minuten in de tweede helft had Daniel Mullen de 2-1 op de schoen, maar hij stuitte op de keeper. Even later mocht Wytze aanleggen voor een vrije trap vanaf 25 meter. Na een fraaie poging belandde deze op de lat. Nauwelijks een minuut later had de Purmerend-doelman een prachtig antwoord op een volley van Maurizio Rodriguez Campos. Kort nadat de Alcmaria-coach zijn twee spitsen had vervangen voor twee verse krachten (Justin Groot en Nick Kleefman) mocht Wytze ongeveer een kwartier voor tijd aanleggen voor een corner. Gedragen door de wind promoveerde hij deze hoekschop op prachtige wijze direct tot een doelpunt: 2-1. De gasten hadden tot dan toe weinig laten zien in de tweede helft, maar gingen nu toch opportunistischer spelen. De lange ballen bleven dit keer hangen in de wind, wat wel voor wat dreiging zorgde. Het meest hachelijke moment voor het doel van Nick ontstond zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, waarbij de bal uiteindelijk nog tegen de lat aan kwam. Voorderest hield ‘Alkmaars Oudste’ het balbezit en was het eigenlijk wachten op de definitieve beslissing. Deze kwam diep in blessuretijd, toen de onvermoeibare rechtsback Dennis Koraag nog één keer mee naar voren was gegaan. Hij legde de bal breed op de ingevallen Nick Kleefman, die de 3-1 binnenschoot.

  Na het onterechte verlies van de week er voor, waren de drie punten van deze middag meer dan terecht. Ondanks de moeilijke omstandigheden werd er alleraardigst gevoetbald. Gezien de overwinningen van Hollandia T. en de Rijp, was deze winstpartij ook cruciaal. Komende week een zeer belangrijke wedstrijd in Tuitjenhorn tegen Hollandia T.
  `
  Opstelling Alcmaria Victrix 1:
  Nick van der Veer; Wytze Bernards (88. Jelmar Bremer), Lance Verhagen, Pieter Kraakman ©, Dennis Koraag; Max Bakkum, Daniel Mullen, Dimaggio Senchi; Rory Weisscher (71. Justin Groot), Maurizio Rodriguez Campos (71. Nick Kleefman) en Kevin Floor (44. Jim Verbeem)

  14’ 1-0: Kevin Floor (assist Dimaggio Senchi)
  31’ 1-1: Yuri Nederlof
  74’ 2-1: Wytze Bernards
  90+4: Nick Kleefman (assist Dennis Koraag)