• 10 oktober 2021: Alcmaria Victrix 1 (zon) verliest thuis tegen SSV vooral van zichzelf: 1-2 (1-2)

  Gister stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was SSV uit Stompetoren. Ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd van de week er voor waren er enkele wijzigingen in de basisopstelling van Jeroen Kroes. Pieter Kraakman (geblesseerd) en Nick Kleefman (vakantie) ontbraken. Daartegenover stond de terugkeer van Kevin Floor, die na enkele weken blessureleed weer beschikbaar was. Dennis Koraag begon ook in de basis en in de punt van de aanval stond Rory Weisscher vanaf het begin op het veld.

  De wedstrijd werd voorafgegaan met een indrukwekkende minuut stilte voor de donderdag overleden Ria Mulder. Ria was jarenlang trouwe vrijwilligster achter de bar, tijdens jeugdkamp en nauw betrokken bij het schoolvoetbal. Ze heeft veel van onze jongens op zien groeien van kabouter, naar pupil, naar junior en uiteindelijk seniorenvoetballers.

  Na een niet noemenswaardige openingsfase, waarin beide teams niet voor elkaar onderdeden, was de eerste grote kans direct een goal. In de 10e minuut kwam SSV via Jelle Schoon op een 0-1 voorsprong. Hier ging eenvoudig balverlies op het middenveld van Alcmaria aan vooraf. SSV counterde snel en kon vrij gemakkelijk de eerste goal van de middag noteren. Alcmaria leek hierna wakker geschud, want na een kwartier spelen kreeg Koen Rootring drie kansen op rij. Zijn eerste schot ging op de paal en de twee andere schoten laag naast de goal. Vlak daarna kon linksback Wytze Bernards tot ver in de 16 van de tegenpartij komen, zijn schot ging echter net voorlangs. Enkele minuten hierna werd een crossbal niet goed verwerkt door de verdediging van de thuisploeg, waarna SSV wederom eenvoudig via Johan Dewus de 0-2 kon aantekenen. Alcmaria moest nu echt aan de bak en leek dat direct te gaan doen. Een mooie aanval over de linkerkant kon niet met een doelpunt worden bekroond door Koen. De harde rebound van Yannick Combee werd vervolgens enkele meters voor de doellijn weggekopt. Na een kwart wedstrijd kreeg SSV twee kansen om de voorsprong nog verder te vergroten. Een voorzet werd net naast gekopt en na een mislukte breedtebal op het middenveld konden ze uit de counter van dichtbij niet raak schieten. Na 26 minuten kreeg Dimaggio Senchi het op zijn heupen. Hij slalomde in de 16 zijn tegenstanders voorbij en gaf de bal aan Kevin Floor, die vervolgens naast schoot. Na dit moment kreeg SSV nog twee mogelijkheden via vrije trappen. Pas in de 43e minuut kon Alcmaria wat terugdoen. Op 30 meter van de goal ging Yannick achter een vrije trap staan en schoot hard op doel. Het schot was recht op de keeper af, maar met een verraderlijke stuit. Via de keeper ging de bal in het doel: 1-2. Een mooi moment om vlak voor rust te scoren.

  Met Alex Franke in de ploeg voor Djoï de Vries begon Victrix aan de tweede helft, uiteraard met de intentie om zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken. De eerste kans kwam echter pas na 10 minuten spelen. Yannick mocht wederom aanleggen voor een vrije trap, ditmaal vanaf ‘randje 16’, maar schoot over. Inmiddels was er een uur speeltijd om en dit leek voor SSV het signaal om te starten met het rekken van tijd. Alle trucs werden uit de kast gehaald. Na 64 minuten werd Joost Degen (19 jaar) in het veld gebracht voor Koen Rootring. Voor Joost betekende dit zijn officiële debuut in het Eerste. Hij kon zijn debuut bijna direct bekronen met een goal. Hij sneed mooi naar binnen, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman. Diezelfde doelman kon op een harde inzet van Dimaggio knap redding brengen. Na zo’n 75 minuten was de omsingeling om het doel van SSV compleet. Na langdurig balbezit belandde de bal bij Lance Verhagen. Zijn schot was echter te zacht om voor echt gevaar te zorgen. In de minuten hierna probeerde Yannick het nog met enkele schoten van ver van de goal. Zijn schoten gingen echter recht op de keeper af, die daardoor telkens gemakkelijk kon redden. Aan de andere kant moest keeper Paul van der Werff in de 83e minuut nog in actie komen na een goede counter van de ploeg uit Stompetoren. Ondertussen vloog de tijd voorbij en werden de kansen schaarser. Dimaggio kon de bal na een corner slechts schampen en in de absolute blessuretijd kreeg invaller Maurizio Rodriguez Campos nog twee kansen. Na welgeteld 11 minuten blessuretijd in de tweede helft floot scheidsrechter Broers uiteindelijk voor het einde van de wedstrijd.

  Na gistermiddag zijn er nog geen punten op het eigen Sportpark Egmonderhout behaald. Van een ploeg met de ambities van Alcmaria Victrix mag meer worden verwacht. Het was deze zondag helaas niet goed genoeg. Er werd in de openingsfase niet adequaat verdedigd en in het vervolg was het voetballende gedeelte niet verassend genoeg om de tegenstander het echt lastig te maken. De beste manier om de wrange nasmaak van deze wedstrijd weg te spoelen, is met drie punten in de komende uitwedstrijd in en tegen Oosthuizen.

  10’ 0-1: Jelle Schoon
  19 0-2: Johan Dewus
  43’ 1-2: Yannick Combee

  Opstelling Alcmaria Victrix 1:
  Paul van der Werff Wytze Bernards, Lance Verhagen, Kevin Floor, Dennis Koraag (78. Maurizio Rodriguez Campos) Max Bakkum, Yannick Combee, Dimaggio Senchi © Koen Rootring (64. Joost Degen), Rory Weisscher, Djoï de Vries (46. Alex Franke).