Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Onze vereniging in Corona-tijd.

Onze vereniging in Corona-tijd.

5 maart 2021 8:00


Eerlijk is eerlijk, sinds we vorig jaar in februari gestart zijn als bestuur is het allemaal geen hosanna geweest. Uitdagingen daarentegen méér dan genoeg: het managen van alle corona-maatregelen, herstructurering vereniging, verbouwing realiseren en als laatste er ook nog voor zorgen dat wie mág voetballen dat ook maximaal doet.

En hoe is het met jullie? Als je niet mag trainen of voetballen terwijl het je lust en je leven is, of niet langs de lijn kan staan om naar je kind te kunnen kijken? Of je vrijwilligerswerk niet kan uitvoeren, niet met je maten (v/m) na de wedstrijd je biertje kan pakken? Niet eens op je clúb mag komen omdat we met zijn allen met Corona een serieus probleem hebben!

Laurens_2_uitsnede.jpg

fotografie: Bob Kemper

 

Toch draait onze vereniging, binnen al die beperkingen, als een tierelier. De jeugd is maximaal op de velden te vinden, we gaan een te gek nieuw kleedkamercomplex krijgen, de trainersstaf voor selecties volgend seizoen is rond met ambitieuze doelen, we hebben meer dan 50 kabouters die langzamerhand instromen op het echte veld. En nog een extra lichtpuntje nu: tot 27 jaar mag er getraind worden. Dat is alvast iets.

Wat ik maar wil zeggen is dit: blijf erbij. Ook al heb je nauwelijks gevoetbald, wél contributie betaald en straks weer mag betalen. Maar daarmee houden we onze unieke vereniging in stand. Want dat moeten jij en ik samen doen, wij zijn de vereniging. En het moet toch gek gaan als we in het nieuwe seizoen niet kunnen voetballen. En elkaar ontmoeten op en langs de velden of in de kantine, plezier hebben, elkaar aanmoedigen, als vrijwilliger je inzetten om alles goed te laten verlopen.

Want als ik één ding ervaren heb het afgelopen jaar is hóe belangrijk een vereniging als Alcmaria is. Het is sociale topklasse, de eredivisie waar jong en oud zich thuis voelt.

Wij als bestuur doen ons uiterste best de basis voor elkaar te krijgen, maar sámen maken we de vereniging. De mooiste vereniging van Alkmaar wat mij betreft!

 

 

Laurens Overtoom

voorzittervoetbal@alcmariavictrix.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!