Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De verbouwing: mogen we u even bijpraten?

De verbouwing: mogen we u even bijpraten?

26 januari 2021 15:30


Langzamerhand wordt het al beter zichtbaar wat we als vereniging aan de hand gaan halen: een ingrijpende verbouwing. Er wordt gesloopt, containers en hekken laten zien dat ons complex voorlopig een bouwplaats is. Waarbij een groep leden keihard aan het werk is om alles te organiseren en in goede banen te leiden.
We gaan u bijpraten. Over de aanloop, wat wij nu aan het doen zijn, wat de komende maanden ons gaat brengen en wat u er van gaat merken!

Zes jaar lang duurde het voordat er 13 januari eindelijk een handtekening gezet kon worden onder het bouwcontract. Die tijd was nodig om plannen te maken, subsidies te regelen, de herstructurering van de vereniging te realiseren en tot het juiste budget te komen.Komen we meteen tot een belangrijk punt: de begroting. Omdat het absoluut noodzakelijk was om binnen de begroting te blijven (door eisen subsidiegevers en goedkeuring ledenvergadering voor bedrag) moesten er zaken uit het oorspronkelijke plan geschrapt worden. De lift , het mosdak, lichtstraat, balustrade terras en nieuwe ramen kantine zijn uit het bestek verdwenen. De bouwgroep is van mening dat de basis onveranderd is gebleven en er straks een fantastische accommodatie zal komen. Dus maakt u zich geen zorgen, het wordt prachtig alleen iets minder uitbundig. Ook zullen we zelf de handen uit de mouwen moeten steken. De sloop is daar een mooi voorbeeld van, maar ook het schilderwerk, opknappen traptreden, impregneren vellingblokken, maken en plaatsen banken en haken van kleedkamers gaan we zelf doen. Mocht er nog financiële ruimte overblijven zal alsnog gekeken worden of enkele geschrapte onderdelen toch nog gerealiseerd kunnen worden.

kleedkamer.jpg

Twee zaterdagen is een groep vrijwilligers nu bezig geweest om de huidige kleedkamers, wedstrijdsecretariaat, washok en trainersruimte te strippen. Komende zaterdag zal dat afgerond zijn. Vanaf 4 februari komt de sloper C.A. de Groot met groot materieel de oude kleedkamers (op 1&2 na natuurlijk) met de grond gelijk gaat maken. In de tweede week februari kan aannemer J.Nat & Zn uit Stompetoren aan de slag die, als het goed gaat volgens planning in september op zal leveren.

toiletten.jpg

De voordeur van de kantine is nu afgesloten, de ingang gaat voorlopig de terrasdeur worden.Er komt zeer snel een werkbare oplossing voor het materieel (ballen etc.), het meenemen van het oude ballenhok bleek niet realistisch. Ook de haldeur gaat nu verplaatst worden, er komt een nieuwe aan de lange kant.

Een vervelend bijkomstig probleem: we hebben voorlopig geen toilet als de kantine dicht is. Dus iedereen die traint (nu nog alleen jeugd): vooraf thuis aftappen!

Voor de organisatie van deze mega-verbouwing is het een zegen dat het rustig is op ons complex i.v.m COVID-19. We kunnen de zaken efficiënt aanpakken en hoeven ons even niet bezig te houden met het regelen van kleedruimtes, veiligheid en alles wat er bij trainen en wedstrijden spelen komt kijken. Maar wat hadden we graag gezien dat iedereen zelf kon ervaren hoe ons complex een geweldige transformatie ondergaat. Nog los van het feit dat er niets mooiers is dan elkaar te ontmoeten in de kantine en op de schouders te slaan.

dick.jpg

De organisatie was en blijft in handen van de bouwcommissie. Met Marius de Boer, Johan Gunst, architect Peter Rol als vaste kern, Lars Brakenhoff en Dick Bakker die de sloop begeleiden en Johan Stikkelman die ons adviseerde in bouwkundige zaken. Marius zal gedurende de bouw de contactpersoon zijn voor de aannemer, verder zal er continue op bouwkundig en financieel gebied controle plaatsvinden vanuit de vereniging.

Ik spreek veel waardering uit voor al het werk wat tot nu toe al is verricht. Soms drukte de verantwoording en het vele werk zwaar, we hadden tenslotte een doel te halen binnen beschikbare middelen en tijd. Nu wordt het hard werken om het ook tot uiteindelijke uitvoering te komen. Naast de organisatie van activiteiten & festiviteiten die tijdens en na de verbouwing plaats gaan vinden. U gaat nog horen van ons!

 

Laurens Overtoom

vz

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!