Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Update over de verbouwing

Update over de verbouwing

2 december 2020 7:00


2020 is een lastig jaar voor menigeen. Vele dingen staan volledig op zijn kop, waaronder ook het verenigingsleven dat Alcmaria rijk is. Ondanks dit alles zijn er gelukkig nog steeds mooie ontwikkelingen gaande, zoals de gesmede plannen voor de vernieuwbouw van de kleedkamers. Een goede reden om eens met penningmeester Johan Gunst in gesprek te gaan over de huidige stand van zaken.

johan.jpg

Voor degene die het vergeten zijn of waarbij het ietwat is weggezakt; de verbouwing. Vertel ons eens wat meer over de exacte plannen, en het doel van de verbouwing?

"De plannen gaan over de ‘vernieuwbouw’ van het clubgebouw, dus de nieuwbouw van 4 nieuwe kleedkamers en de verbouwing van de huidige sanitaire ruimtes, de kantine en de ‘schil’ van het clubgebouw. Hiermee krijgen we in totaal dus 12 kleedkamers. De huidige accommodatie is gedateerd, dus het grote doel van deze upgrade is om als club door te kunnen op lange termijn, waarbij ook verduurzamen een grote rol speelt. Ten slotte willen we door één algemene ingang voor de kantine en kleedkamers de toegankelijkheid verhogen en het complex ‘hufter-proof’ maken."

Wat is status van de verbouwing op dit moment?

"De bouwvergunning en landelijke subsidie zijn goedgekeurd. Ook is de waarborgstelling akkoord met de lening, die wordt uitgegeven met de gemeente die eveneens akkoord is. Het is dus enkel de stap richting de bank die nu rest, maar de aanvraag is al in een eerder stadium besproken. Ook is er bestek gemaakt en van verschillende bouwbedrijven hebben we ook al de eerste offertes binnen."

We ontkomen er helaas niet aan, maar heeft de Coronacrisis nog invloed op de plannen?

"Deels, we zijn goed en kritisch aan het kijken naar wat er mogelijk is en wat er binnen het financiële plaatje past. We zullen de offertes naast elkaar moeten leggen en afwegen wat we willen en binnen het budget past. Wel staat voorop dat duurzaamheid van het complex met zonnepanelen en een warmtepomp een belangrijke factor is in de plannen."

Hoe ziet het verdere schema eruit qua planning, en wanneer kunnen we de geplande oplevering verwachten?

"De werkzaamheden zullen vanaf mei tot en met september plaatsvinden. De eerste drie weken zullen uit sloopwerkzaamheden bestaan. Wellicht willen we, indien mogelijk, eerder beginnen maar het is in deze onzekere tijden nog even afwachten in hoeverre dit mogelijk is. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal er waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van alternatieven voor het omkleden, denk hierbij aan de IJsbaan De Meent."

Ten slotte; kunnen wij als leden nog iets betekenen in het proces?

"Uiteraard zijn alle bijdrages meer dan welkom. De sloopwerkzaamheden in mei zijn belangrijk, waarbij we zoveel mogelijk willen uitbesteden en in korte tijd zeker hulp kunnen gebruiken. Ook kijken we naar creatieve oplossingen en acties om bijdrages te verkrijgen. Denk hierbij aan de financiering van zonnepanelen via sponsoring, of de adoptie van een paneel of stenen. Uiteraard zullen we, zodra het zover is, de leden hiervan op de hoogte stellen. Samen willen we er een mooi eindresultaat van maken, zodat we als club met een goed en duurzaam perspectief de toekomst in kunnen gaan."

interview: Dorus kraakman

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!