Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voetbalplezier opsnuiven

Voetbalplezier opsnuiven

31 oktober 2020 19:00


Het is allemaal wel even zoeken naar zaken waar je energie van krijgt in deze Corona-tijd. Zeker als voetballen je passie is of de vereniging de plek waar je graag bent. Of voor ons als bestuur waar het vaak één stap voorwaarts is en dan weer twee stappen terug. Voor de senioren wéér geen trainen en wedstrijden, wellicht heel voorzichtig wat ballen met 4 tegen 4, maar dat is niet het echte werk. Een hard gelag. Ook de jeugd mag geen wedstrijden spelen, gelukkig kan daar wel getraind worden en onderling wedstrijden georganiseerd. Ik was in ieder geval benieuwd of dat nu alleen surrogaat is voor het echte werk of moeten we gewoon blij zijn wat nog wel mag?

Ik besloot op zaterdagochtend met mijn eigen ogen te gaan kijken hoe het ‘onderlinge’ ervaren wordt. Ik hoorde al enthousiaste verhalen over de vorige zaterdag van mijn collega Dick. Het weer werkte in ieder geval al mee vandaag!

mariska.jpg

 

Allereerst kom je bij de slagboom natuurlijk Mariska tegen, die als trouwe gastouder dapper zorgt dat niemand het complex opkomt die daar niet thuishoort. Andere gastouder Remco is net even bezig om alle trainers van koffie te voorzien. Even verder op het hoofdveld krioelt het van de pupillen. Alles bezig met een uitgekiend circuit-training. Uitgezet door Kamil en Ron, en het plezier spat er van af. Ik kan met eigen ogen zien dat er intensief getraind wordt. In de buitenlucht, lekker druk met een bal en met elkaar. Hulde aan de organisatoren, leiders en trainers!  

 

pupilllen.jpg

In de hal is een ander feest aan de gang. De allerjongsten, kabouters, zijn in spelvorm alleen maar bezig om plezier te hebben met die enorme grote bal. Sommigen pakken dat meteen goed op, soms moet er nog wat schroom overwonnen worden. Alles is goed. Met begeleiders als Pieter, Brahim, Jelmar, Dorus, Joey, Jonas, Salah, Raymond en Vincent zijn die allerkleinsten in veilige handen, krijgen ruimte om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en wordt er gezorgd voor een uur spelplezier. Zie daar maar eens niet van te genieten aan de zijlijn.

kabouters2.jpg

De middag is voor de junioren. Deels circuittraining, maar ook worden ze onderhanden genomen door de selectiespelers Thijs, Pieter, Djoï, Jelmar, Dennis, Wytze, Rory en Salah. Dat is natuurlijk wel het echte werk. Specifiek gericht op spelers hun positie in het team. En ook daar waren enthousiaste verhalen te horen. Mannen, dank voor jullie inzet!

En zit ik thuis foto’s te selecteren die ik kan gebruiken voor dit artikel en is dat gewoon lastig uitzoeken. Overal spat het plezier vanaf. Het negatieve Corona-gevoel ben ik even helemaal kwijt. Er valt gelukkig nog wel wat te genieten op onze velden. Hulde voor het jeugdbestuur, trainers en leiders, samen kunnen we het leuker maken!

 

Laurens Overtoom, vz

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!