• Winst voor alle mannen!

  Het was een goed weekend voor alle mannen van Alcmaria! Zowel H1 op vrijdagavond in Heerhugowaard als ook U70 op zaterdagmiddag en de H2 op zondagochtend zagen hun team terug in de WIN-column. We begonnen in Heerhugowaard op vrijdagavond waar Alcmaria rivaal Herons treft voor de 1e clash van het seizoen 2023. Veel gespannen koppies op het veld want hier wilde men zeker niet verliezen! Voor Herons startte de jonge Dylan Eshuis op de heuvel. Hij kreeg het direct lastig in de eerste inning. De RBI-hit van Mika de Lincel zorgde voor 0-1, een voorsprong die ook niet meer werd weggegeven.

  Toevalligerwijs had ook Alcmaria een Dylan op de heuvel geposteerd. Ons eigen talent Dylan Braak (werpcijfers 3-2-4-0) had het minder moeilijk en domineerde de heerhugowaardse slagploeg. Alleen in de 4e inning kwamen de reigers even kijken op de kussens maar meer dan 1 run leverde dat niet op.

  Alcmaria zelf tekende vrijwel elke inning voor een punt. In de 2e inning kwam deze op naam van Tommy die met een double Dennis Blom binnen timmerde. Twee innings later was het kersverse vader Michael Puijmers die met zijn double in het linksveld Dennis Blom wederom over de thuisploeg liet komen. 

  Het 4e en laatste punt van Alcmaria kwam op naam van Ritzo Jansen. Hij zette zichzelf eerst op het 2e honk door de bal diep het centerfield in te jagen. Later in de inning tekende hij voor de run omdat een 1-3 situatie goed werd uitgespeeld door de alcmarianen.

  Ná het vallen van de laatste nul in de gelijkmakende 5e inning barstte het langverwachte noodweer los op sportpark De Vork. Het ging zo hard los dat de scheidsrechters er direct een einde aan maakten. Nog snel even een biertje pakken in de kantine waarna men weer huiswaarts keerde met de punten in de tas. Eindstand 1-4

  --------------------------------------------------------

   

  Dan de U70 mannen, zij mochten het eindelijk weer eens op hun thuisveld laten zien! Na vorige week een knappe win in Zaandam te hebben gepakt, was het nu zaak DSS5 uit Haarlem-Noord te pakken. Omdat onze italiaanse volbloed Kiran afwezig was moest veteran pitcher Mike het kunstje van vorige week herhalen. Ná een vlotte eerst slagbeurt van DSS was het Alcmaria dat direct een 2-0 voorsprong pakte op een strakke hit van Giovanni "Goldenboy" Andrews.

  De voorsprong werd jammerlijk weggegooid door Mike in de 3e inning toen een wilde worp 2 runs betekende voor de haarlemmers! Natuurlijk werd er direct geantwoord in de gelijkmakende slagbeurt toen zo'n beetje iedereen een hit sloeg dan wel 4-wijd kreeg.

  Met name de 1e hit van rookie Rich Tiggeler was memorabel! Nadat het stof was opgetrokken stond het 6-2 voor de alkmaarders. Wederom was het Giovanni die voor een triple tekende en daarmee zowel Jamil als Steward binnensloeg (wat was ie goed). De Zwart zat inmiddels in een groove en werkte zijn innings vlotjes af. Een enkele hit en een glipper van de tot dan toe feilloze Andrews zorgde nog voor enige spanning maar iedereen in the ballpark voelde dat deze pot niet meer uit handen zou worden gegeven. En zo was het dat ná 2 uur spelen de handen konden worden geschud en een eindstand van 7-4 prijkte op ons mooie scoreboard.

  Het zonnetje brak door en zowel DSS als Alcmaria hebben nog lang nagezeten op het lekkere terras onder het genot van een biertje en snacks! Het was overigens de 8e overwinning op rij van de mannen. Ergens in augustus 2022 werd voor het laatst verloren!!

  Man of the match werd uiteraard Giovanni Andrews die zich wel heel nadrukkelijk heeft gemeld voor de MVP-trofee van 2023. Eindstand 7-4

   -------------------------------

  Als laatste van het weekend mocht H2 aantreden op zondagmorgen 10.00 uur. Ook hier was onze verslaggever aanwezig voor het optekenen van een wedstrijdverslag. Dit keer zelfs met bewijsmateriaal in de vorm van beeldmateriaal!

 • Hot bats bij H2

  De alcmarianen gingen direct los op het werpen van de Double Stars werper! Hits van Jurendly, Bart, Martin  en anderen zorgden voor een lekkere voorsprong van 5-0. Onder het oog van het, in het ochtendzonnetje genietende publiek, werd de voorsprong zelfs flink uitgebreid naar 9-1 getuige de foto.

  Naast het nodge slaggeweld van Alcmaria was het zeer zeker ook aan de alkmaarse starter te danken dat onze buren uit Heiloo er niet of nauwelijks aan te pas kwamen. Joost Evenblij heerste op zijn heuvel en kwam pas aan het einde van de wedstrijd ietwat in de problemen toen Heiloo een korte maar hevige aanvalsdrift toonde. 

   

   

 • De tussenstand werd even teruggebracht naar 9-5 maar de alkmaarders bleven geweldig slaan en trakteerden DSH op nog eens 6 runs waarmee 15-5 de eindstand werd. Ook hier de punten in de tas en nog even nagenieten van het heerlijke zonnetje!

  Fijn was het om onze oud-coach Ton Roest weer bij zijn eerste liefde te zien spelen. Inmiddels dik in de 50 maar gewoon strak in tenue spelend voor zijn cluppie! Bedankt Tony