• 𝐀𝐥𝐜𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐯𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐩𝐚𝐤𝐤𝐞𝐧 𝟑 𝐛𝐨𝐧𝐮𝐬 𝐩𝐮𝐧𝐭𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐖𝐯 𝐇𝐞𝐝𝐰 𝐕𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧

  Vandaag de 5de mei wat over het algemeen als een bevrijdingsfeest wordt gevierd met festivals en feestjes was vandaag voor de kers verse kampioenen uit Alkmaar een verplichte wedstrijd uit tegen Wv Hedw Vr1.
  Coach Noordenbos heeft alles op alles moeten zetten om op deze feestdag een volle bezetting te krijgen. Werk werd verzet, afspraken uitgesteld en de aantallen groeide met de uren. Met een bijna compleet team werd er afgereisd naar Amsterdam.
  Er waren ook bij Wv Hedw best wat verschuivingen in het team en even na 12 uur werd er afgetrapt. De thuisploeg liet er geen gras over groeien en koos voor de aanval. Het was even zoeken voor Alcmaria maar de koppeltjes werden snel gevormd. In de 12de minuut is het Mirella die een prachtige pass krijgt en zich opendraait en uithaalt. De keepster van Wv Hedw kreeg er geen vat op en de 0-1 stond op het score bord. Voetballend komt de thuisploeg beter uit de verf maar kansen zijn er zeker ook voor Alcmaria . Kopbal van Iris net naast, schot van Bregje net naast en Puck die net over schiet. Aan de andere kant is het Kimm dat met haar verdedigsters keer op keer het gevaar onschadelijk maakt en anders staat daar Wendy nog. Ne een prachtig schot wist Iris W. al half duikend de bal eruit te koppen. Wendy zweefde al even in de lucht maar hoefde daardoor niet te grijpen. Ook was er ruimte om Kim die nu niet op doel stond haar moment van glorie te geven voorin. Ze deed dat met verve uiteraard. Er stond weer een mooi collectief in het veld.
  Na de rust hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg dat aandrong en Alcmaria in de omschakeling kon gaan profiteren. Voor Bregje een paar kleine kansen alleen voor de keepster en Lianne zag haar inzet ook gekeerd. Een zeer sportief en spannend duel en ondanks de warmte werd er voor elke meter gestreden. Nadia en Roos moesten sleuren op het middenveld en ook Nynke afgewisseld met Ivon knokten voor wat ze waard waren. Na verloop van tijd sloop de vermoeidheid hier en daar in het spel van beide teams. In de 72ste minuut geeft Annebel een prachtige bal op Bregje die nu niet faalt en de bal beheerst inschiet. 0-2
  De thuisploeg blijft aanvallen en weet na wat onhandigheden in de verdediging van Alcmaria dan toch de aansluitingstreffer te scoren.
  In de resterende minuten wordt de druk opgevoerd en dan staat Wendy op en red op katachtige wijze de inzet van Wv Hedw. Iedereen telde deze gelijkmaker al maar Wendy zorgde voor de redding van de dag. Het was nu overleven en die kunst weten de Alkmaarders prima uit te voeren.
  Na 90+ min werd er afgefloten en was de winst binnen. Bonus punten voor deze groep. Coach trots en Kimm was in mijn ogen zeker 'man of the Match' vandaag!