• 𝐀𝐥𝐜𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐯𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧 𝐝𝐮𝐫𝐞 𝐩𝐮𝐧𝐭𝐞𝐧 𝐥𝐢𝐠𝐠𝐞𝐧 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐑𝐢𝐣𝐩 𝐯𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧


    Vandaag hebben de vrouwen van Alcmaria dure punten laten liggen . De wedstrijd uit tegen de Rijp Vr1 werd een 2-1 verlies partij en de concurrentie komt steeds meer dichterbij.
    Het begin van de wedstrijd was niet best en de Rijp merkte dat er wat te halen viel. Ze waren sneller en slimmer in bal bezit en Alcmaria moest naar achteren. Al in de 5de minuut een aanval over rechts waarbij een bekeken schot over keepster Kim heen valt en de Rijp heeft een voorsprong. Alcmaria probeert maar is niet bij machte om de wedstrijd naar zich toe te halen. Als er al kansen zijn dan is de keepster van de Rijp een grote sta in de weg. Na 20 minuten krijgt Alcmaria iets meer grip op het spel en gaat in de achtervolging. Het wachten was op de 1-1 maar een onoplettendheidje achterin zorgt ervoor dat de Rijp de 2-0 scoort. Dan gaat het gas er op bij Alcmaria en krijgen ze een aantal 100% kansen maar ook deze gaan er niet in. Vlak voor rust een schrikmoment als Bregje vreselijk onderuit wordt gekegeld en haar tegenstander geel krijgt en er af moet. Alcmaria profiteert er niet van tot aan de rust blijft het 2-0 voor de Rijp.
    Na de rust moet het gaan gebeuren. Coach Noordenbos heeft zijn speelsters met instructies het veld weer op gestuurd en nu op jacht naar de aansluitingstreffer. Toch blijft het oppassen geblazen achterin maar het spel speelt zich meer en meer af op de helft van de tegenstander. De Rijp vrouwen schuwen geen duels en dus komen er meer en meer vrije trappen in het voor deel van Alcmaria. Daar waar de scheidsrechter de 1ste 45 min prima vloot is hij in de 2de helft toch soms het even kwijt. Nuria wordt in de 16 van de Rijp gevloerd en Ashley wordt getorpedeerd maar dat werd weg gewoven. Dan een splijtende pass van Imke en krijgt Ashley toch haar doelpunt vandaag. De jacht op de gelijkmaker wordt geopend maar de voorsprong wordt met hand en tand verdedigd. Na 90 min is het klaar en verliest Alcmaria voor de 2de keer dit seizoen. De Rijp heeft prima gespeeld en compliment voor hun keepster. Ze was uitstekend vandaag. Jammer maar jullie best weer gedaan vandaag