• 𝐀𝐥𝐜𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐕𝐫𝟏 𝐬𝐜𝐨𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐫 𝐨𝐩 𝐥𝐨𝐬 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐊𝐨𝐥𝐩𝐢𝐧𝐠 𝐁𝐨𝐲𝐬 𝐕𝐫𝟏

    Vandaag de wedstrijd tussen 2 stad genoten. Alcmaria Victrix tegen Kolping Boys, al jaren een wedstrijd vol spanning en spektakel en dat was ook zeker de verwachting vandaag. Coach Noordenbos had beschikking over 15 vrouwen dus zat ruim in de wissels. Vandaag ook een bal sponsor, Marit Floor en een pupil van de week, Nikki.
    Even na 12.00 uur was de aftrap genomen door Kolping Boys maar het ging niet helemaal goed, Sterre onderschepte de bal en schoot onberispelijk in, dat al na 25 seconden en wat een start was dit. De laag geklasseerde Kolping Boys was een speelbal voor de vrouwen van Alcmaria in de beginfase en dat resulteerde in de 2-0 door Mirella die vanuit een onmogelijke hoek de bal er toch inschoot. De 3-0 werd weer door de hardwerkende Sterre schitterend ingeschoten na geschutter in de verdediging van Kolping. Coach Rina van Kolping bracht wissels in om de aanvallen van Alcmaria te stoppen . Toch is het Imke die langs de lijn de bal meeneemt en na een sprint met de bal van zo’n 30 meter besloot om de bal maar eens een knal te geven richting de bovenhoek en de keepster kansloos liet en met grote vreugde alle applaus in ontvangst nam.
    Kolping wist de aanvallen toch wat te stagneren en kwam meer en meer aan het spelen toe. Dat leidde tot een paar hachelijke momenten voor het doel van Alcmaria. Kim stond uitstekend te keepen en kon tot dan toe de rust houden achterin met haar verdedigers,
    Captain Iris had de gevaarlijke spits van Kolping de gehele wedstrijd als directe tegenstander redelijk onder controle maar moest het een keer daarom ook bekopen na een ogenschijnlijk lichte overtreding . Een vrije trap werd genomen door spits Ilse. Deze schoot ze er uitstekend in en bracht de stand terug op 4-1.Daarna kwam er iets meer druk van Kolping maar de verdediging van Alcmaria bleef stand houden. Vlak voor de rust kreeg Alcmaria nog een corner die per ongeluk in het doel belande door eigen inbreng en was de rust stand 5-1.
    Na de rust ging het spel weer op en neer . Duo Kimm en Kim hielden het achter dicht samen met duo Iris H. en Iris W. Coach Noordenbos wisselde naar believen en goed om te zien dat Hannah na lange tijd weer speel minuten kon maken. Nikki de pupil van de week genoot van de wedstrijd en het is Bregje dat een grote kans krijgt maar de bal gestopt ziet worden. Ashley heeft na een paar pogingen nu wel het net gevonden en de 6-1 staat op het bord. Bregje die knokt voor elke meter beloond zichzelf en haar team met 2 goals in korte tijd en zorgt voor de 8-1 tot opluchting van haar zelf vooral. Het slot akkoord is voor Mirella die op een knappe wijze de bal veroverd in de 16 van Kolping en de bal prachtig inschiet. De wedstrijd was al lang gespeeld natuurlijk maar er bleef een strijd op het veld tot de laatste seconde. Alcmaria heeft uitstekend gepresteerd en grote complimenten daarvoor. Na 90 min was het klaar en floot scheidsrechter Zwart af . Nikki, Marit , ouders en belangstellenden bedankt voor vandaag.